Faculteit Behavioural, management and Social Sciences (BMS)

Bij de Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) vind je een kleurrijke groep sociale wetenschappers die een passie heeft voor technologie en die samen de wereld een stukje beter wil maken. Wij kijken met verwondering naar de mens én naar alle mogelijkheden van technologie. Door die twee samen te brengen in innovaties die echt waarde toevoegen, helpen wij zowel de mens als de technologie om betere versies van zichzelf te worden.

Wij doen dit met academisch onderwijs, fundamentele wetenschap en het aanpakken van actuele maatschappelijke uitdagingen. Ons werk bestaat uit het verzorgen van bachelor- en masteropleidingen, programma’s voor professionele ontwikkeling (Professional Learning & Development, PLD) en het doen van onderzoek aan de hand van interdisciplinaire onderzoeksprogramma’s binnen onze vijf onderzoeksthema’s: Emerging Technologies & Societal Transformations (opkomende technologieën en maatschappelijke transformatie); Resilience (weerbaarheid, veerkracht); Smart Industry (slimme industrie); Learning (onderwijs en leren); en Health (gezondheid).

Of we nu beleid ontwikkelen dat digitale inclusie bevordert, theorieën en tools verkennen die bijdragen leveren aan het vernieuwen van de sociale wetenschappen of meewerken aan de ontwikkeling van de meest efficiënte waterstofauto in de wereld, al het onderzoek en onderwijs dat we doen draagt continu bij aan een verantwoorde en duurzame relatie tussen technologie en samenleving. Als denkers én doeners verdiepen we ons graag in vraagstukken rond de impact van innovaties op beleidsontwikkeling of op het gedrag van mensen en organisaties, of bijvoorbeeld het gebruik van data en high-techtoepassingen om bedrijven of sociale bewegingen te ondersteunen

In de hightechwereld waarin wij leven, verbinden wij mens en technologie. We dragen bij aan de mensgerichtheid van technologen én aan technologieën waar mens en samenleving beter van worden.

Meer weten? Ga naar de Engelse webpagina’s en lees de verhalen van onze vier departementen.


Actueel