BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Bachelor
BSc
/ Studiekeuze
Opleiding gevonden?

Bacheloropleidingen Universiteit Twente

High Tech Human Touch

Welkom op de site van de Universiteit Twente. In Twente kies je voor technische of technologische (toegepaste techniek-) wetenschappen. Je kunt er ook gedragswetenschappen studeren of management & bestuur. Een strakke scheidslijn is er niet. Dat je technologie nodig hebt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen, beseft een Twents bestuurskundige als geen ander. En wat heb je aan nieuwe techniek als je die niet in de wereld van alledag kunt toepassen? High Tech, Human Touch: op de Universiteit Twente zijn mens en technologie nooit ver van elkaar verwijderd.

De rol die bij jou past

Ben je een echte onderzoeker die nieuwe technieken ontwikkelt? Of liever een ontwerper die technieken omzet in voor iedereen toegankelijke technologie? Misschien ben je wel een geboren organisator en zorg jij ervoor dat al die technieken en innovaties goed landen. In Twente ontdek je zelf welke rol bij je past. In projecten waaraan je vanaf dag één meedoet. Of je nu Technische Natuurkunde, Psychologie of een van die andere 18 bacheloropleidingen gaat volgen. Weten waar je goed in bent, geeft je een flinke voorsprong wanneer je straks op zoek gaat naar een geschikte masteropleiding en je eerste baan. Jij weet hoe je het beste uit jezelf haalt!

  

Op de campus

De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit van Nederland. Op de campus volg je colleges en doe je tentamens. Daarnaast kun je er wonen, sporten en ontspannen. Je ontmoet op de campus je studiegenoten tijdens een partijtje tennis, bij het studentenorkest of in de bar. In deze mooie en overzichtelijke academische gemeenschap vind je als eerstejaars student makkelijk je draai. En op de fiets ben je in een kwartiertje in het gezellige centrum van studentenstad Enschede

Ondernemende universiteit

Trekt het ondernemerschap je? Ook dan is Twente een prima keuze. We zijn trots op de 700 spin-off-bedrijven die uit onderzoek aan de universiteit zijn ontstaan. Een deel daarvan is gevestigd op het Kennispark Twente, dat grenst aan de campus. Daarnaast zijn er 130 studentenbedrijven; ongekend veel voor Nederlandse begrippen. En je hoeft het niet allemaal alleen te doen. De universiteit stimuleert en helpt startende ondernemers. Zo zijn ook Thuisbezorgd.nl, Flipboard en Booking.com ooit hier begonnen. Ben jij de volgende succesvolle start-up?

 
/ Agenda
Events
Meer
/ Nieuws
Meer
campus
/ virtuele tour
Ontdek de campus
Campus tour
Facebook
/ Social media
Facebook
Like us!
fietsen
Studentenflat
zwembad
onderwijsgebouw
/ Foto's en video's
Onze campus
De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit van Nederland. Op de campus volg je colleges en doe je tentamens. Daarnaast kun je er wonen, sporten en ontspannen. Je ontmoet op de campus je studiegenoten tijdens een partijtje tennis, bij het studentenorkest of in de bar. In deze mooie en overzichtelijke academische gemeenschap vind je als eerstejaars student makkelijk je draai. En op de fiets ben je in een kwartiertje in het gezellige centrum van studentenstad Enschede.
Chat offline (info)