BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Bachelor
/ 14 & 15 november
Open dagen Bachelor
BSc

Bacheloropleidingen Universiteit Twente

High Tech Human Touch

De Universiteit Twente leidt de professional van de toekomst op. Uitstekend opgeleid en gewild bij overheid en bedrijfsleven vanwege de vaardigheden om nieuwe problemen op te lossen. In Twente kies je voor technische of technologische (toegepaste techniek) wetenschappen. Je kunt bij ons ook gedragswetenschappen studeren of management en bestuur. Een strakke scheidslijn is er niet. Dat je technologie nodig hebt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen, beseft een Twents bestuurskundige als geen ander. En wat heb je aan nieuwe techniek als je die niet in de wereld van alledag kunt toepassen? High tech, human touch: op de Universiteit Twente zijn mens en technologie nooit ver van elkaar verwijderd.

Aanmelden

Bachelor Open Dagen November Universiteit Twente

Kom naar de open dag op vrijdag 14 of zaterdag 15 november. Bekijk hier het programma

Alumni van de Universiteit Twente hebben zich inhoudelijk en persoonlijk sterk ontwikkeld. Ze zijn in staat om hoogwaardige kennis slim toe te passen en bruikbaar te maken. Daarbij zijn zij zich bewust van de onderlinge samenhang tussen technologie, mens en maatschappij. Dat komt doordat onze opleidingsprogramma’s je niet alleen inhoudelijke kennis bijbrengen, maar nadrukkelijk en in de breedte ook aandacht geven aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden op de drie terreinen ondernemen, onderzoeken en ontwerpen.

De rol die bij jou past

Ben je een echte onderzoeker die nieuwe technieken ontwikkelt? Of een ontwerper die techniek inzet voor technologie die voor iedereen toegankelijk is? Misschien ben je wel een geboren organisator en zorg jij ervoor dat de samenleving gebruik wil maken van al die technieken en innovaties. In Twente ontdek je zelf welke rol bij jou past. In projecten waaraan je vanaf de eerste dag meedoet. Of je nu Technische Natuurkunde, Psychologie of een van die andere achttien bacheloropleidingen volgt. Weten waar je goed in bent, geeft je een flinke voorsprong als je straks op zoek gaat naar een geschikte masteropleiding en je eerste baan. Jij weet hoe je het beste uit jezelf haalt!

We bieden studenten ruim de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op hun opleiding, ontwikkeling en leerervaring. We leggen daarom de nadruk op blended learning: de combinatie van e-learning en persoonlijk onderwijs op de campus als plek voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. De academicus van de toekomst is flexibel en werkt vaak disciplineoverstijgend en in een internationale context. Daarom bieden we brede opleidingsprogramma’s aan met veel keuzeruimte. En je hebt de mogelijkheid om over te stappen op een andere opleiding. De meerwaarde van de campus wordt intensief benut: je brengt de theorie in praktijk op de campus en in het Kennispark.

De ondernemende universiteit

Trekt het ondernemerschap je? Ook dan is Twente een goede keuze. We zijn trots op de 700 spin-offbedrijven die uit onderzoek aan de universiteit zijn ontstaan. Een deel daarvan is gevestigd in het Kennispark Twente, dat grenst aan de campus. Daarnaast zijn er 130 studentenbedrijven; ongekend veel voor Nederlandse begrippen. En je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Wij stimuleren en helpen startende ondernemers. Zo zijn ook Thuisbezorgd.nl, Flipboard en Booking.com ooit hier begonnen. Begin jij de volgende succesvolle start-up?

Waarom studeren aan de Universiteit Twente?

Studenten die geïnteresseerd zijn in technologie ontwikkelen en technologie inzetten in de samenleving, kiezen voor de Universiteit Twente. De reden daarvoor is dat wij wetenschappelijke opleidingen aanbieden die inhoudelijk van hoge kwaliteit zijn. Opleidingen waarin we de nieuwste (digitale) leermethoden combineren met persoonlijke leerervaringen op een campus met state-of-the-artfaciliteiten (blended learning). Wij leiden studenten op tot creatieve en internationaal georiënteerde academische professionals, tot global citizens. Naast inhoudelijke expertise op het gebied van technologie en samenleving, beschikken zij over sterk ontwikkelde persoonlijke vaardigheden op het gebied van ondernemen, onderzoeken en ontwerpen. Onze studenten zijn geen onderwijsconsumenten, maar medevormgevers van onderwijs en leerervaring. Hierdoor kun je als afgestudeerde van de Universiteit Twente je kennis en vaardigheden toepassen op de problemen van de toekomst en heb je uitstekende arbeidsmarktperspectieven.

De Universiteit Twente biedt education on demand: als student heb je veel keuzeruimte. Je kunt instromen in brede programma’s waarbinnen je kunt overstappen. De academicus van de toekomst is flexibel en vakoverstijgend, dus curricula ook. We hebben een Smart Campus waar je theorie in praktijk kunt brengen. Door het ondernemende karakter van de Universiteit Twente kun je optimaal gebruikmaken van ons netwerk, waaruit carrièreperspectieven, (bedrijfs)beurzen en mogelijkheden om zelf te ondernemen voortkomen.

Onze kernwaarden

  • Maatschappijgericht: De Universiteit Twente is relevant, heeft invloed en maakt daadwerkelijk het verschil. Het is dé ondernemende universiteit, die voortdurend anticipeert en snel en adequaat reageert op veranderingen in haar omgeving.
  • Synergiegedreven: excellent in combinaties. We schakelen continu met overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen om baanbrekend onderzoek te doen. Wij leveren uitmuntende studenten af die uitblinken door hun vermogen hoogwaardige kennis te combineren om zo oplossingen voor de vragen van de toekomst te ontwerpen. Dat doen zij samen met bedrijven en overheden in binnen- en buitenland.
  • Ondernemend en pionierend: de beste van Europa. We verruimen ondernemerschap tot ondernemendheid van alle medewerkers en studenten: de wil en de mogelijkheid van vernieuwen, experimenteren, pionieren en grenzen opzoeken.
  • Internationaal georiënteerd: de global citizens van morgen. We ontwikkelen kennis voor een internationale context samen met internationale partners, gericht op de grand challenges, uitdagingen die grensoverschrijdend zijn. We leiden studenten op als de global citizens van de toekomst. In belangrijke mate worden we internationaal gefinancierd. Als internationaal leidende universiteit zijn wij bepalend voor de innovatiekracht van onze regio.
Nieuws
Meer
Agenda
Events
Meer
campus
virtuele tour
Ontdek de campus

Volg een virtuele tour over de campus

Campus tour
Facebook
Social media
Facebook

Deel jouw foto's, video's en comments op onze fanpage!

Like us!
fietsen
Studentenflat
zwembad
onderwijsgebouw
Foto's en video's
Onze campus

De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit van Nederland. Op de campus volg je colleges en doe je tentamens. Daarnaast kun je er wonen, sporten en ontspannen. Je ontmoet op de campus je studiegenoten tijdens een partijtje tennis, bij het studentenorkest of in de bar. In deze mooie en overzichtelijke academische gemeenschap vind je als eerstejaars student makkelijk je draai. En op de fiets ben je in een kwartiertje in het gezellige centrum van studentenstad Enschede.

Share
Chat offline (info)