doorstromen met een hbo-diploma 

Heb je je een Nederlands hbo-diploma (binnenkort) op zak en wil je je inschrijven voor de pre-master aan de Universiteit Twente, dan is het handig om de volgende zaken eerst in acht te nemen:

1. Toelatingseisen

Voor een succesvolle inschrijving moet je voldoen aan de gestelde toelatingseisen. Bekijk de algemene informatie over toelatingseisen en bestudeer ook de informatie die beschreven staat bij je gewenste (pre-)master.

2. Aanmelddeadlines

Houd goed de aanmelddeadlines (Engelstalige masterwebsite) van de master in de gaten en schrijf je op tijd in.

3. welke Documenten?

Om je aan te melden heb je de volgende documenten nodig:

  • Diploma (wanneer je nog niet in het bezit bent hiervan maar dit wel binnenkort ontvangt, mag je je ook aanmelden voor een master aan de Universiteit Twente)
  • Cijferlijst
  • Een kopie geldig paspoort / ID kaart
  • Beschrijving van je afstudeeropdracht
  • Wiskunde vaardigheden (niet bij alle masters vereist)
  • Onderzoeksvaardigheden (niet bij alle masters vereist)
  • Motivatiebrief
  • CV

Daarnaast wordt er voor sommige masterprogramma’s om aanvullende documentatie gevraagd.

4. Inschrijfprocedure

Belangrijk om te weten is dat je je inschrijft voor een master en niet voor de bijbehorende pre-master. Het inschrijven voor de master gaat via Studielink. Je volgt vervolgens de volgende stappen:

Stap 1: Creëer een account op Studielink

Ga naar Studielink en maak een account aan. Je ontvangt vervolgens twee emails. Eén email met je gebruikersnaam en één met een paswoord. 

Stap 2: Meld je aan voor een master via Studielink

Meld je aan via Studielink. Kies je gewenste masteropleiding en startdatum. Je ontvangt vervolgens drie emails van Studielink. Hierin wordt je aanmelding bevestigd en gevraagd om je documenten te sturen naar de Universiteit Twente. Negeer deze instructies. Je zult namelijk een andere email ontvangen met inlog-gegevens voor de OSIRIS applicatie waarin je je documenten kunt uploaden.

Stap 3: Ga door met de OSIRIS applicatie

Ga verder met je aanmelding, via de OSIRIS applicatie. Gebruik hiervoor de inlog-gegevens die je per email ontvangen hebt. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies