De pre-master van Arlette

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Het mooie aan een master is de vrijheid die je krijgt. Je kunt veel zelf invullen op basis van je eigen interesses.

Nadat ik mijn vwo-diploma had behaald, koos ik voor de bachelor Civiele Techniek op Saxion. Dat ging me redelijk gemakkelijk af, dus ik besloot al snel dat ik er een master achteraan wilde doen: Construction Management & Engineering aan de Universiteit Twente (UT).

Vrijheid  

Het mooie aan deze master vind ik de vrijheid die je krijgt. Er zijn maar een paar verplichte vakken, de rest kun je zelf invullen op basis van je eigen interesses. Ik heb zelf ook vakken uit andere masteropleidingen gevolgd, omdat ik simpelweg meer over die onderwerpen wilde weten.  

Op de Universiteit Twente kun je de ingenieur worden die jij wilt zijn

Arlette

Op de UT kun je dus de ingenieur worden die jij wilt zijn. Voor mij houdt dat in dat je niet alleen kennis hebt van de technische processen, maar dat je je ook bewust bent van het belang van communicatie binnen die processen. Ik heb het idee dat mensen vaak blijven hangen in technologie, terwijl communicatie er uiteindelijk voor zorgt dat iets ook echt werkt.

Toewijding

Mocht je als hbo-student nadenken over het volgen van een masteropleiding: het is een goede keuze, mits je er echt voor wilt gaan. Het hbo ging mij redelijk gemakkelijk af, maar als je al worstelt met het niveau daar, dan kan het doorstromen naar de universiteit behoorlijk lastig zijn. Ik zal niet liegen, ik vond de pre-master niet leuk, maar het was absoluut nodig en bevorderlijk. Tijdens de pre-master heb ik geleerd hoe belangrijk het is om op tijd te beginnen met studeren en niet enkel te wachten tot het volgende tentamen er weer aan komt. Een wo-master vereist toewijding en focus.

Ga bovendien niet voor een master, alleen maar omdat je niet weet wat je anders zou moeten. Doe het omdat je het echt wilt en zorg ervoor dat je een duidelijke toekomstvisie hebt voor jezelf. Dat is de beste manier om er daadwerkelijk te komen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies