Zie Pre-master

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven voor de pre-master

De manier van inschrijven voor de pre-master hangt af van de route die je kiest -tijdens of na je bachelor- en je vooropleiding -hbo of wo-. Check voordat je je gaat inschrijven eerst zelf goed of je beschikt over een verwante vooropleiding en voldoet aan de algemene en masterspecifieke toelatingseisen.

Deadlines

Houd goed de inschrijfdeadlines voor inschrijving van Nederlandse studenten in de gaten. Voor hbo-studenten is deze deadline bovendien afhankelijk van de gekozen route. De aanmeldingsdeadline voor een pre-master tijdens je hbo-bachelor, de zogenaamde doorstroomminor,  ligt eerder dan die voor een pre-master na het hbo.

Wo bachelors

Nederlandse of internationale wo-studenten die in het bezit zijn van een bachelordiploma schrijven zich in voor een master. De inschrijfprocedures hiervoor zijn te vinden op de Engelstalige mastersite.

Voor huidige UT-bachelorstudenten zijn er specifieke regels. Wil je de pre-master in je minorruimte opnemen, overleg dan met zowel je huidige bachelor als de door jou beoogde master over de mogelijkheden.

Hbo bachelors

Voor hbo studenten is de inschrijfprocedure afhankelijk van de route die wordt gekozen:

  1. Procedure voor een pre-master met een afgeronde hbo opleiding
  2. Procedure voor een pre-master (doorstroomminor) tijdens een hbo opleiding 
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies