Integrated Devices and Systems

Deze specialisatie maakt deel uit van de masteropleiding Electrical Engineering.

Integrated Devices and Systems richt zich op schakelingen in silicium, met een primaire focus op IC fabricage, device karakterisering en betrouwbaarheidaspecten, device fysica en modellering.

Deze specialisatie leert je alles over het realiseren van schakelingen met een siliciumtechnologie en richt zich op drie primaire gebieden. IC-processing houdt zich bezig met de productie van nieuwe on-chip componenten (CMOS wafer post-processing), zoals leds, passieve componenten van hoge kwaliteit en gassensoren in een CMOS-proces (nieuwe apparaten), en verkent de wereld van nanotechnologie in de vorm van nieuwe dunne films, geheugen op basis van nanokristallen, ultradun silicium en silicium nanodraden.

Device Characterization and Reliability houdt zich bezig met nieuwe karakteriseringsmethodes om de relatie tussen capaciteit en voltage te meten, en de verbetering van karakteriseringsmethodes om de contactweerstand en de betrouwbaarheid van CMOS-apparaten, interconnecties en nieuwe apparaten te meten.

Device Physics and Modelling richt zich op het probleem van het begrijpen en modelleren van ultradun silicium dat bijna niet meer driedimensionaal is, en kijkt naar mogelijke technieken voor het modelleren van een bulk-acoustic-wave resonator of silicium leds.

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies