Online Open Dagen in maart gemist?

Als je je vóór 1 mei inschrijft via Studielink, heb je recht op een studiekeuzecheck.

De studiekeuzecheck is een finale check voor jezelf en de opleiding om te controleren of jij de juiste studiekeuze hebt gemaakt. De studiekeuzecheck geldt niet voor opleidingen met numerus fixus / decentrale selectie

Wat is de studiekeuzecheck?

Je studie succesvol doorlopen, begint bij de keuze van een opleiding die bij jouw talenten en interesses past. Via studiekeuzeactiviteiten zoals Open Dagen en Meeloopdagen heb je al - voor de start van je studie - uitgebreid kennis gemaakt met de opleiding van jouw keuze. Als je je vóór 1 mei hebt ingeschreven via Studielink, heb je recht op een studiekeuzecheck: een (verplicht) matchingstraject waarbij je samen met de opleiding ontdekt of jouw bachelorkeuze de juiste is. Per opleiding verschilt dit traject. Vaak bestaat een studiekeuzecheck uit het toelichten van jouw motivatie en/of het bijwonen van een proefstudeerdag. Bij de opleiding Psychologie is de studiekeuzecheck zelfs verplicht. 

De opleidingen Technische Geneeskunde en Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS) at the University College Twente kennen geen studiekeuzecheck. Zij hanteren een andere procedure. 

Niet voor 1 mei aangemeld?

Al meld je je vóór 1 mei aan, dan heb je als aankomende student recht op een studiekeuzecheck: de laatste controle of de opleiding bij jou past. Meld je je na 1 mei aan, dan verspeel je dit recht. Zit je in 6 vwo? Heb je vragen over de studiekeuzecheck of inschrijving na 1 mei? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies