Wat is de studiekeuzecheck?

Direct starten met je aanmelding

Als je je vóór 1 mei aanmeldt, heb je recht op een studiekeuzecheck.

De studiekeuzecheck is een finale check voor jezelf en de opleiding om te controleren of jij de juiste studiekeuze hebt gemaakt. De studiekeuzecheck geldt niet voor de numerus fixus bacheloropleiding Technische Geneeskunde. 

Wat is de studiekeuzecheck?

Je studie succesvol doorlopen, begint bij de keuze van een opleiding die bij jouw talenten en interesses past. Via studiekeuzeactiviteiten zoals Open Dagen, Taster Days of en Meeloopdagen heb je al - voor de start van je studie - uitgebreid kennis kunnen maken met de opleiding van jouw keuze. Als je je vóór 1 mei hebt ingeschreven via Studielink, heb je recht op een studiekeuzecheck: een (verplicht) matchingstraject waarbij je samen met de opleiding ontdekt of jouw bachelorkeuze de juiste is. Per opleiding verschilt dit traject. Vaak bestaat een studiekeuzecheck uit het toelichten van jouw motivatie en/of het bijwonen van een proefstudeerdag. 

De opleidingen Psychology, Technical Computer ScienceTechnische Geneeskunde en de University College Twente kennen geen studiekeuzecheck. Zij hanteren een andere procedure. 

Niet voor 1 mei aangemeld?

Meld je je na 1 mei aan, dan verspeel je het recht op de studiekeuzecheck. Zit je in 6 vwo en heb je vragen over de studiekeuzecheck of inschrijving na 1 mei? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies