Toelating & Inschrijving

studiekeuzecheck

Als je je voor 1 mei hebt ingeschreven via Studielink voor een opleiding aan een universiteit of hogeschool  in Nederland heb je recht op een studiekeuzecheck. Zie dit als een finale studiekeuzecheck. De activiteit kan voor iedere opleiding verschillend zijn. Dit geldt overigens niet voor opleidingen met numerus fixus of (decentrale) selectie. De instellingen willen hiermee de binding met de opleiding vergroten en uitval als gevolg van een niet-passende studiekeuze tegengaan. Daarnaast willen ze een ambitieus studieklimaat stimuleren.

studiekeuzecheck in Twente

De Universiteit Twente vindt het belangrijk dat je een opleiding kiest die goed bij je past, zodat je succesvol je studie doorloopt. Door middel van verschillende studiekeuzeactiviteiten voor de start van je studie kun je uitgebreid kennis maken met de opleiding van je keuze. Studiekeuzecheck kun je zien als een finale studiekeuzecheck. De matchingsactiviteit kan voor iedere opleiding verschillend zijn. Opleidingen van de Universiteit Twente bepalen namelijk zelf de verdere invulling van zo’n studiekeuzecheck en of deelname verplicht is. 

De opleidingen Technische Geneeskunde en Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS) at the University College Twente kennen geen studiekeuzecheck, maar hebben een andere procedure. Kijk op de opleidingswebsite voor meer informatie.

niet voor 1 mei aangemeld in Studielink?

Dat is in principe geen probleem. Het kan nog steeds voor de meeste opleidingen aan de Universiteit Twente. Hoewel je geen recht meer hebt op een studiekeuzecheck, kan het goed zijn dat de opleiding je vraagt om alsnog deel te nemen aan studiekeuzecheck. Om te weten of dat het geval is bij de desbetreffende opleiding, check je het tabblad 'studiekeuzecheck' op de opleidingswebsite.

Zit je in 6 vwo? Heb je nog twijfels of vragen over studiekeuzecheck of inschrijving na 1 mei? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Meer informatie

Bekijk de veelgestelde vragen over de studiekeuzecheck of neem contact met ons op.

Chat offline (info)