Extra uitdaging

Studiekeuze gemaakt?

Volg extra vakken, verdiep of verbreed je kennis, ontwikkel je naast je studie.

Extra uitdaging

Wanneer jij als student Technische Natuurkunde op zoek bent naar extra uitdaging, bieden we je verschillende mogelijkheden. Als je je naast de technische natuurkunde ook wilt verdiepen in de technische wiskunde, is er de mogelijkheid om een dubbelstudie te volgen, waarbij je Technische Natuurkunde combineert met de Engelstalige bachelor Applied Mathematics. 

Als je al vroeg wilt ontdekken waar onze onderzoeksgroepen mee bezig zijn, kun jij ervoor kiezen naast je reguliere bachelorvakken extra vakken gerelateerd aan onderzoeksgebieden zoals nanotechnologie, informatica of biofysica te volgen. En de opleiding Technische Natuurkunde en de Universiteit Twente bieden verschillende honoursprogramma’s aan die je kunt doen naast je studie.

Ontwikkel je naast je studie

Er zijn tientallen manieren om je te ontwikkelen naast je studie. Je kan je aansluiten bij een studententeam, studie-, studenten- of sportvereniging om symposia, toernooien of uitwisselingsreizen te organiseren. Zo wordt de Kick-In introductieweek voor nieuwe studenten geheel door huidige studenten gecoördineerd. Ook de organisatie van de Bedrijvendagen, de grootste carrièrebeurs van Nederland, ligt in handen van studenten. 

Meewerken aan een van de grote multidisciplinaire projecten van de Universiteit Twente, zoals Green Team TwenteSolar Team TwenteSolar Boat Twente or RoboTeam Twente, behoort ook tot de mogelijkheden.

Bekende studenteninitiatieven zijn de multidisciplinaire studententeams zoals solar team twente waarbij studenten duurzame voertuigen bouwen om te strijden tegen teams van andere universiteiten wereldwijd.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies