Onze studententeams

Studiekeuze gemaakt?

Bij de Universiteit Twente heb je volop ruimte om je te ontwikkelen. Ook buiten de collegebanken.

Samenwerken en ondernemen zitten in ons DNA. Als een van de meest ondernemende universiteiten van Nederland stimuleert de UT studenten om zich in te zetten voor een actief studentenleven. Op de campus en in de stad Enschede bruist het van de activiteiten. Georganiseerd voor én door studenten. Deze proactieve inzet is enorm waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken met mensen in andere disciplines en met andere achtergronden. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden die je in je toekomstige carrière goed kunt gebruiken!

Multidisciplinaire studententeams

Universiteit Twente kent tientallen studenteninitiatieven. Denk aan het organiseren van symposia, toernooien, uitwisselingsreizen of zelfs het starten van een eigen bedrijf. Bekende initiatieven zijn de multidisciplinaire studententeams zoals Green Team Twente en Solar Boat Twente waarbij studenten duurzame voertuigen bouwen om te strijden tegen teams van andere universiteiten wereldwijd. In zo'n team brengen studenten van verschillende opleidingen wetenschappelijk onderwijs en onderzoek samen.

De bekendste studententeams van Universiteit Twente:

De studenten van het Youtube kanaal Student Report, ook een studenteninitiatief, maakten een film over de student teams en hun betekenis voor de UT.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies