De bacheloropleiding Technical Computer Science bereidt je voor op een carrière waarin je de mogelijkheden van computers en technologie optimaal kunt inzetten voor oplossingen waar mens een maatschappij beter van worden. Je krijgt veel wiskunde en bouwt diepgaande kennis op van programmeren, softwaresystemen, computernetwerken, algoritmen, computer hardware, mens-machine-interactie en veel meer. Je gaat diep in op aspecten als parallellisme, informatie en data, complexiteit en veiligheid. Met deze bachelor, vooral als je die combineert met een master, leer je jouw fascinatie voor computers en techniek in te zetten voor verbeteringen en oplossingen op de meest uiteenlopende terreinen van de maatschappij.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!


Voor het eerst naar de universiteit

Als je eerstejaars student bent, komen er veel nieuwe dingen op je af. We leggen alvast het een en ander uit.

Je volgt modules

Je bachelor duurt drie jaar. Ieder jaar volg je vier modules van tien weken: je rondt tijdens de opleiding dus twaalf modules af. In elke module behandel je een actueel thema uit de samenleving of bedrijfsleven. Binnen dat thema komen alle onderdelen van je studie samen: theorievakken en practica, onderzoek en het ontwerpen van oplossingen, zelfstudie én teamwerk. Vast onderdeel is het teamproject, waarin je de opgedane kennis toepast op een actuele uitdaging en met medestudenten een werkbare oplossing ontwerpt. De thema's draaien vaak om vraagstukken waarop wetenschappers nog geen antwoord hebben gevonden. 

Studiepunten, hoe werkt het?

Op de universiteit krijg je te maken met studiepunten. Ook wel EC(s) genoemd. De afkorting EC is afgeleid van het European Credit Transfer System (ECTS), waarmee je opleidingen internationaal kunt vergelijken. Eén studiepunt staat voor 28 uur werk; elk jaar moet je 60 punten behalen. Voor elke opdracht of tentamen waarvoor je een voldoende haalt, krijg je studiepunten. In het eerste jaar moet je minimaal 45 van de 60 punten halen om door te mogen naar het tweede jaar.

45 studiepunten of meer gehaald? Dan mag je naar het tweede jaar

Om van het eerste jaar naar het tweede te mogen – en om überhaupt de opleiding te mogen vervolgen – moet je minimaal 45 van de 60 punten in het eerste jaar hebben behaald. Je krijgt van ons na je eerste jaar een Bindend Studieadvies (BSA). Als je 45 EC haalt, kun je erop vertrouwen dat je op de juiste plek zit en kun je je opleiding vervolgen. Als het niet loopt zoals je had gehoopt, dan zijn we er natuurlijk voor je om je goed te begeleiden.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies