Aanmelden Psychology

Studiekeuze gemaakt?

JE STAAT OP HET PUNT OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE BACHELOR Psychology. deze opleiding heeft een instellingsfixus.

Voor sommige opleidingen is er een quotum bepaald voor het aantal studenten dat een plaats kan krijgen in de opleiding. Dit wordt ook wel een ‘numerus fixus’ genoemd. Wil jij graag in september 2024 starten met de opleiding Psychology? Zorg er dan voor dat je je uiterlijk 15 januari 2024 hebt aangemeld via Studielink. Na deze datum is het niet langer mogelijk je aan te melden.

De bacheloropleiding Psychology aan de Universiteit Twente (UT) wijst de 400 beschikbare plaatsen voor het studiejaar 2024-2025 toe door middel van selectie. Check de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jij je voor deze bachelor kunt aanmelden en deel kunt nemen aan de selectie.

 • 1. Start jouw aanmelding

  Vanaf 1 oktober 2023 tot en met 15 januari 2024 (23:59 CET) kun je je aanmelden voor de bacheloropleiding Psychology via Studielink. Check de toelatingseisen om te kijken of je toelaatbaar bent op basis van je vooropleiding voordat je je aanmelding start.

  Wanneer je je aanmeldt voor een opleiding met een numerus fixus dan kun je je maximaal voor twee dezelfde opleidingen aanmelden aan twee verschillende onderwijsinstellingen, of voor twee verschillende opleidingen die een fixus hanteren. Meer informatie over numerus fixus opleidingen kun je vinden op de website van overheid.

  Schrijf je nu in via Studielink!
  inschrijven

  Studielink is de gemeenschappelijke aanmeld- en inschrijfapplicatie van alle (niet particuliere) hogescholen en universiteiten in Nederland. Bekijk ook het stappenplan van Studielink waarin o.a. meer staat over het aanmelden voor een fixusopleiding. 

 • 2. Uploaden vereiste documenten

  Zodra je je hebt aangemeld via Studielink, ontvang je via e-mail een uitnodiging van de UT om verder te gaan met je aanmeldproces in het systeem OSIRIS. In OSIRIS zal je stap voor stap begeleid worden in het aanleveren van alle vereiste informatie voor je mogelijke (voorlopige) toelating tot Psychologie aan de UT.

  De deadline om alle informatie aan te leveren via de stappen in OSIRIS is ook 15 januari 2024. Daarom raden we je aan ruim voor de deadline met je aanmelding te starten. Wanneer je een kandidaat bent met een internationaal diploma dan wordt aangeraden dit proces uiterlijk 30 november 2023 te hebben doorlopen, zodat je indien nodig alle documenten tijdig kunt aanleveren en daarmee op tijd weet of je toelaatbaar bent.

  Controleer je e-mail en spam folder regelmatig om geen belangrijke informatie te missen.

 • 3. Deelname aan de selectieprocedure

  Voor het studiejaar 2024-2025 zijn 400 studieplaatsen beschikbaar voor kandidaten die willen beginnen met de opleiding Psychology aan de UT. Het toewijzen van deze plaatsen wordt gedaan op basis van je behaalde eindscore in de activiteiten die worden aangeboden tijdens de selectieprocedure. Deze selectieprocedure vindt een keer per jaar plaats en in totaal kun je niet meer dan drie keer deelnemen aan de selectie voor deze opleiding.

  Wanneer je voldoet aan de (voorlopige) toelatingseisen, ontvang je van de opleiding in de eerste week van februari via e-mail een uitnodiging en verdere informatie over de selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat uit drie componenten die je geschiktheid en vaardigheden voor de opleiding Psychology zullen evalueren: een online matching opdracht, een online schriftelijke toets op basis van wetenschappelijke literatuur uit de psychologie en een online schriftelijke toets over methoden en statistieken. Je score op alle drie de componenten zal leiden tot een individueel rangnummer. Dit individuele rangnummer kun je vanaf 15 april 2024 terugvinden in Studielink. Als je een rangnummer hebt tussen 1 en 400, dan krijg je een plaats (ook wel ‘bewijs van toelating’ genoemd) aangeboden voor de opleiding. Je dient dit aanbod binnen 14 dagen te accepteren om je plaats veilig te stellen.

  Lees meer over de selectieprocedure en belangrijke data.

  Het accepteren van een plaats na je deelname aan de selectieprocedure betekent niet dat je aan alle toelatingseisen hebt voldaan en je je inschrijving hebt afgerond. Wees er zeker van dat je alle stappen in het aanmeldings- en inschrijvingsproces (tijdig) hebt doorlopen en dat je aan de formele vereisten hebt voldaan.

 • 4. Afronding van je inschrijving

  Nadat je hebt deelgenomen aan de selectieprocedure en een studieplaats toegewezen hebt gekregen, moet je ervoor zorgen dat je je inschrijving afrondt. Volg de deadlines en instructies op zoals van toepassing voor Psychology en gecommuniceerd vanuit de cenrale studentenadministratie van de UT.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies