Online Open Dagen in maart gemist?

De opleiding Psychology vindt het belangrijk dat je een opleiding kiest die goed bij je past, zodat je succesvol je studie doorloopt. Daarom zijn er verschillende studiekeuzeactiviteiten. Dat zijn activiteiten voor de start van je studie waarbij je uitgebreid kennis maakt met de opleiding en kunt kijken of de opleiding bij je past. 

Voorlichtingsactiviteiten

Door een bezoek aan een open dag en/of een meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding. We raden je dan ook aan om voordat je je inschrijft bij de opleiding Psychology, een open dag en/of een meeloopdag te bezoeken:

Verplichte deelname studiekeuzecheck

Als je je via Studielink hebt aangemeld voor de bacheloropleiding Psychologie, ben je verplicht om deel te nemen aan onze studiekeuzeactiviteiten. Dit behelst onder meer het invullen van een vragenlijst en het bijwonen van een proefstudeerdag (‘study day’). Als je niet deelneemt aan de studiekeuzeactiviteiten, word je NIET toegelaten tot de opleiding. De proefstudeerdag – die onderdeel uitmaakt van de studiekeuzeactiviteiten – bestaat uit diverse presentaties, workshops en een assessment. Doel hiervan is om te kijken of de bacheloropleiding Psychologie aan de UT bij jou past (en omgekeerd). Tijdens de proefstudeerdag krijg je een inleiding op het studieprogramma, waarbij er volop ruimte is voor vragen en discussies.

Houd er rekening mee dat de proefstudeerdag wordt aangeboden om meer inzicht te krijgen in onze bacheloropleiding en in jouw vaardigheden als psychologiestudent. De bedoeling is om jou als aankomend student beter te leren kennen en om je te helpen beslissen of deze opleiding voor jou de juiste keuze is. De (verplichte) proefstudeerdag/test is geen selectiemiddel: na deelname krijg je een aanbeveling met betrekking tot jouw geschiktheid voor onze opleiding.

Normaalgesproken vindt de proefstudeerdag op de campus van de Universiteit Twente plaats. Door de actuele (Covid) situatie vindt de proefstudeerdag online plaats. De proefstudeerdag bestaat dit jaar uit twee (halve) dagen. Je kunt zelf kiezen/aangeven of je wil deelnemen in week 17 of week 19 (2021). Voor beide opties geldt dat op de eerste dag, op maandag (middag/avond) in de betreffende week, presentaties en een toets zijn gepland. De tweede ‘dag’ betreft een (andere) avond in die week, bestaande uit workshops en/of project werk. Het is uiteraard verplicht om aan beide dagen (online) deel te nemen. Nadat je je hebt ingeschreven voor deze opleiding (via Studielink), krijg je een e-mail met het verzoek om je aan te melden voor één van de twee opties. Te zijner tijd krijg je informatie en instructies over hoe je je dient voor te bereiden op de proefstudeerdag.

Internationale studenten

Omdat de proefstudeerdag dit jaar online plaatsvindt, dienen alle studenten, dus ook internationale studenten, deel te nemen aan de (twee) proefstudeerdag(en).

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies