Zie Inschrijven

Verplichte Studiekeuzecheck

De opleiding Psychology vindt het belangrijk dat je een opleiding kiest die goed bij je past, zodat je succesvol je studie doorloopt. Daarom zijn er verschillende studiekeuzeactiviteiten. Dat zijn activiteiten voor de start van je studie waarbij je uitgebreid kennis maakt met de opleiding en kunt kijken of de opleiding bij je past. 

Voorlichtingsactiviteiten

Door een bezoek aan een open dag en/of een meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding. We raden je dan ook aan om voordat je je inschrijft bij de opleiding Psychology, een open dag en/of een meeloopdag te bezoeken:

Verplichte deelname studiekeuzecheck

Als je je via Studielink hebt aangemeld voor de bacheloropleiding Psychologie, ben je verplicht om deel te nemen aan onze studiekeuzeactiviteiten. Dit behelst onder meer het invullen van een vragenlijst en het bijwonen van een proefstudeerdag (‘study day’).   Als je niet deelneemt aan de studiekeuzeactiviteiten, word je NIET toegelaten tot de opleiding. De proefstudeerdag – die onderdeel uitmaakt van de studiekeuzeactiviteiten – bestaat uit diverse presentaties, workshops en een assessment. Doel hiervan is om te kijken of de bacheloropleiding Psychologie aan de UT bij jou past (en omgekeerd). Tijdens de proefstudeerdag krijg je een inleiding op het studieprogramma, waarbij er volop ruimte is voor vragen en discussies.

Houd er rekening mee dat de proefstudeerdag wordt aangeboden om meer inzicht te krijgen in onze bacheloropleiding en in jouw vaardigheden als psychologiestudent. De bedoeling is om jou als aankomend student beter te leren kennen en om je te helpen beslissen of deze opleiding voor jou de juiste keuze is. De (verplichte) proefstudeerdag/test is geen selectiemiddel: na deelname krijg je een aanbeveling met betrekking tot jouw geschiktheid voor onze opleiding.

De proefstudeerdag vindt plaats op de campus van de universiteit. Er zijn meerdere proefstudeerdagen gepland voor het voorjaar van 2019. Je kunt zelf aangeven op welke dag je wilt deelnemen: maandag 11 maart 2019 (15.30 tot 21.30 uur), donderdag 25 april 2019 (15.30 tot 21.30 uur) of dinsdag 7 mei 2019 (15.30 tot 21.30 uur). Nadat je je hebt ingeschreven voor deze opleiding (via Studielink) en de data bekend zijn, krijg je een e-mail met het verzoek om je aan te melden voor één van de data. Te zijner tijd krijg je informatie en instructies over hoe je je dient te voorbereiden op de proefstudeerdag.

Internationale studenten 

Internationale studenten wonen (indien haalbaar) de proefstudeerdag op de campus eveneens bij of kunnen deelnemen aan een Skype-interview. Voor Duitse studenten geldt dat je verplicht bent om persoonlijk aanwezig te zijn bij de proefstudeerdag indien je in één van de (aangrenzende) deelstaten (Bundesländer) Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen of Bremen woont.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies