Chris Wanrooij

Chris is Instructional Designer bij Philips in Eindhoven. 

waarom heb je gekozen voor de opleiding psychologie aan de universiteit twente?

Ik koos voor Psychologie vanwege een brede interesse in het menselijk functioneren, en specifiek voor de UT omdat zaken als human factors, functieleer en cognitieve psychologie sterk werden benadrukt. Dit genoot mijn interesse meer dan de bijvoorbeeld de emotionele kant de klinische psychologie.

wat zijn je werkzaamheden?

Na de opleiding Psychologie ben ik gaan werken bij Philips als Instructional Designer. Ik ben mede-verantwoordelijk voor het ontwikkelen van technische trainingen (in samenwerking met inhoudelijk experts), leermethodieken en bedrijfsstrategie m.b.t. ‘life-long-learning’. Binnen dit kader heb ik een breed palet aan verantwoordelijkheden en uitdagingen.

Het is met name mijn kennis van de ‘gereedschappen’ waarmee ons brein is uitgerust - de mogelijkheden en beperkingen hiervan – die me enorm helpen in het verkennen van didactische mogelijkheden en performance ondersteunende maatregelen.  Mijn kennis van methodieken als needs- en context analyses en leerkundige (ontwerp) modellen helpen me aan de snelheid die vereist is in de dynamiek van een grote multinational.

wat zijn je Ambities voor de toekomst?

Mijn ambities liggen voorals nog in de verdieping en het horizontale, d.w.z. beter worden in mijn vak en mezelf bijspijkeren in zijlings gerelateerde domeinen als het bedrijfskundige en projectmatige.

heb je een tip voor toekomstige Psychologie studenten?

Stel het slagen voor je tentamens niet tot doel, maar zie het als middel. Vraag je bij alle vakken die je volgt af: “wat kan ik straks concreet met deze kennis doen?”. “Welke meerwaarde wil ik straks hebben in de professionele context die ik ambieer?” Die vragen zijn erg lastig te beantwoorden vanuit de collegebanken, maar geloof me, het zijn zinvolle exercities. De kloof tussen theorie en praktijk is vaak groot en het is aan jou die vertaalslag te maken. Dat is denk ik het doel van je studie. Al zou het je maar gedeeltelijk lukken, het maakt van jou ongetwijfeld een hele interessante kandidaat tijdens je eerste sollicitatiegesprekken.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies