Zie Psychology

Doorstuderen na de bachelor Psychology

Met je bachelordiploma kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding aan de Universiteit Twente of elders. De meeste afgestudeerden kiezen voor een vervolgstudie en vergroten daarmee hun kans op een baan waarin de psychologie centraal staat. Welke route je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met jouw eigentijdse psychologische expertise en je hands-on ingenieursaanpak met een interessante baan een zinvolle bijdrage kunt leveren aan de samenleving.

Aanbevolen: onze master Psychology

Een groot deel van de studenten die de bachelor Psychology voltooien, stroomt door naar onze éénjarige masteropleiding Psychology. Wij bevelen deze keuze van harte aan, omdat je daarmee je kennis en vaardigheden als ‘engineer’ en probleemoplosser in de psychologie verder verdiept. Vanzelfsprekend vergroot je ook jouw voorsprong als het gaat om de invloed, de mogelijkheden en de bedreigingen van de technologie: in al onze masterspecialisaties houd je de technologisering van onze samenleving – en van ons vak – scherp in beeld.

Met je bachelordiploma heb je direct toegang tot deze master.

Ook interessant na deze bachelor: de master Educational Science & Technology

Een andere goede optie is onze éénjarige masteropleiding Educational Science & Technology. Deze master past bij je als je geïnteresseerd bent in onderwijs en training – bijvoorbeeld op scholen of in het bedrijfsleven. Om deze master te kunnen doen, volg je in het tweede of derde jaar van je bachelor een keuzemodule onderwijskundige psychologie.

Andere masters

Natuurlijk kun je ook een hele andere master kiezen. In veel gevallen zul je dan wel een pre-master moeten volgen om je basiskennis van het betreffende vak op peil te brengen.

DE MASTER PSYCHOLOGY

Bijzonder aan onze éénjarige, Engelstalige masteropleiding Psychology zijn de vijf Engelstalige specialisaties die we bieden. Deze specialisaties kun je op geen enkele andere universiteit vinden.

De vijf Engelstalige specialisaties zijn:

Positive Psychology

In deze specialisatie ontwikkel je specialistische klinische kennis en vaardigheden gericht op het begrijpen, behandelen en voorkomen van psychische stoornissen, met een unieke nadruk op positieve psychologie en technologie. Een ideale track als je als psycholoog mensen wilt behandelen. Door de internationale focus, kun je met deze track ook aan de slag in het buitenland, bijvoorbeeld in Duitsland. Weet je zeker dat je binnen Nederland aan het werk wilt? Dan bieden we je de mogelijkheid om je communicatievaardigheden in het Nederlands te oefenen.

Meer weten? Ga naar Positieve Psychologie en Technologie

Human Factors & Engineering Psychology

In de specialisatie Human Factors & Engineering Psychology staat de interactie tussen mens en techniek centraal. Nadat je je hebt verdiept in de menselijke informatieverwerking – oftewel de cognitieve psychologie – word je specialist in het ontwerpen of verbeteren van technologische applicaties op basis van de opgedane kennis. Met deze track sorteer je voor op een carrière in het bedrijfsleven, of bij een universiteit of onderzoekinstituut.

Meer weten? Ga naar Human Factors & Engineering Psychology

Conflict, Risk & Safety

In deze specialisatie richt je je op bedreigingen van de psychologische, fysieke of maatschappelijke veiligheid en ontwerp je toepassingsgerichte interventies met aandacht voor nieuwe technologieën. Met deze specialisatie kun je aan de slag bij de politie of de overheid, maar ook als trainer, mediator of consultant, een rol waarin jouw kennis van bijvoorbeeld conflicthantering, mediatie, groepsprocessen en veiligheid van grote waarde is.

Meer weten? Ga naar Conflict, Risk & Safety

Health Psychology & Technology

In de specialisatie Health Psychology & Technology gaat het om de wisselwerking tussen de psyche en de (lichamelijke) gezondheid. Je bestudeert de mogelijkheden om gezond gedrag te bevorderen en de kwaliteit van leven van zieken te verbeteren. De meeste studenten die deze track volgen gaan aan de slag in uiteenlopende rollen binnen de zorgsector.

Meer weten? Ga naar Health Psychology & Technology

Learning Sciences

Mensen leren iedere dag. Hoe we leren, verschilt per individu. We hebben ieder onze eigen voorkeuren, mogelijkheden en talenten. In deze specialisatie leer je individuele leerprocessen te verklaren en te voorspellen met als doel om instructiematerialen optimaal te leren (her)ontwikkelen en te personaliseren. Deze specialisatie maakt jou zeer gewild in het onderwijs, het bedrijfsleven of de onderzoekswereld.

Meer weten? Ga naar Learning Sciences

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies