Ervaringen 

Kom naar onze Bachelor Open Dagen op 22 en 23 maart

Benieuwd hoe het is om Psychologie aan de Universiteit Twente te studeren? En hoe jouw carrière er later uit zou kunnen zien? Lees hieronder de ervaringen van studenten en oud-studenten.

Psychologie aan de UT; ook voor jou!

Maak kennis met onze persona's: 

Stijn

"Ik wil graag GZ psycholoog worden."

Motivatie
Stijn is al van jongs af aan bezig met zijn mentale gezondheid en streeft naar een carrière als GZ psycholoog. Hij focust op uitblinken in relevante vakken voor zijn toekomstige beroep.

Interesse
Zijn onderzoeksinteresses liggen in de klinische psychologie, omdat deze aansluiten bij zijn ambities voor een toekomstige carrière.

Emma

"Ik ben een enorme fan van technologie en wil het zoveel mogelijk integreren."

Motivatie
Emma wil haar twee grootste passies, psychologie en technologie, combineren om anderen te helpen.

Interesse
Gebruik van technologische tools, zoals Artificial Intelligence en Virtual Reality, bij gezondheidsinterventies voor chronische ziekten.

Lieke

"Ik houd van statistiek, maar ik weet niet zeker in hoeverre ik met technologie wil werken."

Motivatie
Lieke's motivatie voor psychologie komt voort uit haar wens onderzoeker te worden, met specifieke interesse in wiskunde en empirisch onderzoek.

Interesse
Ze houdt van statistiek en geeft de voorkeur aan kwantitatief onderzoek, omdat ze graag verbanden zoekt die menselijk gedrag voorspellen.

June

"Ik twijfelde of ik met technologie zou kunnen werken, maar ik werd veel zelfverzekerder in het gebruik ervan tijdens mijn studie."

Motivatie
De motivatie van June om Psychologie te studeren is gebaseerd op haar interesse in het vakgebied en haar verlangen om mensen voor te lichten.

Interesse
June is geïnteresseerd in de geestelijke gezondheid van jongeren uit seksuele en genderminderheden en verkent graag hoe zij leren.

Annouk

"Ik stond aan het begin van de studie neutraal tegenover technologie, maar raakte er later steeds meer door geïnteresseerd."

Motivatie
Annouk ontdekte psychologie tijdens haar propedeusejaar en raakte geïntrigeerd door de studie van de menselijke geest.

Interesse
Evaluatie van technologische middelen, waaronder Artificial Intelligence en Virtual Reality, in gezondheidsinterventies voor chronische ziekten.

Pedro

"Ik voel me een beetje onzeker over technologie, maar ben geïnteresseerd om er meer over te leren."

Motivatie
Pedro is altijd al geïnteresseerd geweest in psychologie en technologie. Nu combineert hij zijn interesse in menselijke factoren en techniek.

Interesse
Pedro wil technologie en psychologie combineren en doet dat in het BMS-lab.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies