Toelatingseisen voor de BSc Industrial Design Engineering

Studiekeuze gemaakt?

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Welk diploma heb je behaald?

 • vwo-diploma

  Je wordt toegelaten tot deze bacheloropleiding met een vwo-diploma en het profiel:

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid, aangevuld met wiskunde B en natuurkunde 
  • Ander profiel, inclusief de profielvakken wiskunde B en natuurkunde
 • hbo-propedeuse/hbo-diploma

  Een hbo-propedeuse van Industrieel Product Ontwerpen (IPO) is niet meer direct toelaatbaar voor de bacheloropleiding Industrial Design Engineering. Wij adviseren IPO-studenten of gebruik te maken van een doorstroomminor in het derde of vierde jaar van de IPO-opleiding of na afsluiting van de IPO-opleiding een premaster programma van een half studiejaar te volgen. Beide routes geven vervolgens toegang tot de masteropleiding Industrial Design Engineering. Toelating tot het premasterprogramma is alleen mogelijk indien een student zijn eindopdracht met een 8 of hoger heeft afgerond en voor individuele vakken gemiddeld een 7,5 of hoger is behaald.

  Heb jij je hbo-diploma al behaald? Lees verder over de doorstroommogelijkheden binnen de UT.

 • Internationale diploma's

Goede kennis van wiskunde en natuurkunde

Wiskunde en natuurkunde zijn een belangrijk onderdeel van deze bètaopleiding. Hoe beter je bent in wiskunde en natuurkunde, hoe groter de kans dat je de opleiding met succes zult afronden. Maar het allerbelangrijkst is dat je serieus studeert, gemotiveerd bent en tijd aan je studie besteedt.

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

Niveau Engels

Aangezien het programma volledig Engelstalig is, moet je aan de Engelse taaleisen voldoen om in het Engels onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Engelse taalvaardigheid.

Heb je een Nederlands vwo-diploma, dan voldoe je aan de taaleisen.

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies