Ervaring van student Vitto

Bachelor Open Dagen 14 & 15 oktober

Naam: Vitto
Bachelor: Industrial Design Engineering
Naast de studie: Team Manager Green Team Twente, studentassistent, ondernemer.

“Het is gewoon allemaal zo leuk”

Ik heb de gewoonte om teveel te doen naast mijn studie, terwijl ik ook graag studeer. Misschien ben ik wel een beetje een nerd, maar ik vind het gewoon allemaal zo leuk. 

Middelbare school
Al op de middelbare school was ik actief. De schoolstunt werd niet meer georganiseerd en dat vonden we erg jammer. Daarom zetten we met een groepje een commissie op. We organiseerden een hele gave dag met allerlei leuke activiteiten, zoals paintballen op het schoolplein. Ik zat toen ook al in de medezeggenschapsraad en de financiële raad. Ik vond het leuk om die dingen ernaast te doen.

Fotografiecommissie
Toen ik aan de Universiteit Twente kwam studeren, werd ik meteen actief bij de studievereniging van mijn opleiding: S.G. Daedalus. Ik organiseerde veel feesten, maar ook de wat serieuzere activiteiten zoals de ouderdag. Ook richtte ik een fotografiecommissie op. Ik vond het maar vreemd dat een opleiding als Industrieel Ontwerpen geen fotografiecommissie heeft. Terwijl het juist zo goed past bij de opleiding, de meeste studenten hebben als hobby een spiegelreflexcamera. Ik kaartte dat aan en er werd enthousiast gereageerd. Dan zet je toch lekker zelf zo’n commissie op, werd er gezegd. Dat is gelukt, de commissie zit goed in elkaar en is nu ook goed overgenomen. Het is mooi om te zien dat dat allemaal goed draait. Iedereen was ook enthousiast en positief en bereid om te helpen. Er is geen enkele stad in Nederland waar studenten zo actief zijn naast hun studie als in Enschede.

Bedrijf
Samen met twee vrienden richtte Vitto een webshop op, www.kipsterclothing.nl. “Dit bedrijf hebben we puur opgericht voor de ervaring, niet om er rijk van te worden. We verkopen kleding met onze eigen ontworpen designs, allemaal gerelateerd aan ‘de kip’. Dit is begonnen als een lolletje, omdat we altijd kip aten als we samen gingen studeren. Toen één van ons naar Boedapest ging voor zijn studie, lieten we voor hem een t-shirt drukken met een kippenpoot erop. In Boedapest dachten ze dat de kleding van een echt merk was. Dat bracht ons op het idee voor de kledinglijn en de webshop.

Green Team Twente
Na de eerste twee jaar van zijn studie vond Vitto het tijd voor een pauze: “Ik koos ervoor om me een jaar volledig in te zetten als teammanager van het Green Team Twente. Mijn functie als teammanager is heel breed. Dat is mijn opleiding, Industrial Design Engineering ook. Dat maakt mij geschikt voor die functie. Ik heb heel veel kennis van alle deelgebieden maar ik ben geen specialist. Ik weet wat van marketing en PR, elektronica, maar ik ben ook onderdeel van het mechanicateam. Ik weet genoeg om mee te denken en het overzicht te houden en ben daarom geschikt voor een overzichtsfunctie.

Ik koos voor het Green Team omdat ik wil bouwen aan een auto die toekomstperspectief heeft. Het Green Team is kleiner dan het Solar Team. Daardoor heb ik meer vrijheid, het is wat experimenteler waardoor je meer je eigen plan kan trekken. Je hebt natuurlijk ook nog de Solar Boat en het RoboTeam, maar ik heb echt iets met auto’s. Het geeft een kick om mee te werken aan de auto van de toekomst. Ik denk echt dat waterstof ons op weg gaat helpen naar duurzame mobiliteit. Op de universiteit moeten we voortrekkers zijn van goede en duurzame ontwikkelingen in de wereld.

Universiteit Twente
Wat ik in Twente zo mooi vindt, is dat er vanaf moment één een sfeer ontstaat waarin iedereen in harmonie met elkaar samenwerkt. Ik vind het heel prettig om in Twente te studeren. Ik ben er van overtuigd dat ik, waar ik ook naar toe ga, met beide voeten op de grond blijf staan. Ik heb op de Universiteit Twente geleerd om samen te werken, en nuchter te blijven, hoe goed of slecht je resultaten ook zijn. Het is prettig om te werken in deze vriendelijke, open en gemoedelijke sfeer. Dat is echt uniek voor een universiteit. Die goede sfeer en de nuchtere blik hier worden vaak over het hoofd gezien, maar het is echt belangrijk. Daar mag Twente trots op zijn. We mogen dat in mijn ogen ook best actiever vertellen: hier in Twente is het gezellig en zijn we eerlijk.

Studentassistant
Inmiddels ben ik ook studentassistent voor tekenvakken: Ik doe dat voor drie vakken, niet alleen van Industrial Design Engineering maar ook bij Creative Technology. Daarnaast ben ik coördinator voor het voorlichtingsteam van de opleiding Industrial Design Engineering, verantwoordelijk voor diens Open Dagen.

Toekomst
Al vanaf jongs af aan wil ik auto-ontwerper worden. Daarom studeer ik Industrial Design Engineering. Alle activiteiten ernaast doe ik niet puur voor mijn Curriculum Vitae. Natuurlijk is het belangrijk om een goed CV te hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat je persoonlijkheid bij sollicitaties de doorslag geeft. Ik denk dat ik door al deze activiteiten naast mijn studie laat zien wie ik als persoon ben. Ik ontwikkel me erdoor, ik leer bijvoorbeeld goed met mensen werken. Maar bovenal vind ik het ontzettend leuk. Door al die activiteiten twijfel ik nu zelfs of ik wel echt auto-ontwerper wil worden. Ik heb ervaren dat er zoveel meer is waar ik enthousiast van word.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies