De opleiding Industrial Design Engineering in het kort

De bacheloropleiding Industrial Design Engineering duurt drie jaar, en elk jaar is opgebouwd uit modules. Tijdens deze brede opleiding ontwikkel je de vaardigheden om later in je masteropleiding te kiezen voor een wat specifiekere kant van het ontwerpen.

In het eerste jaar leg je een brede basis in verschillende disciplines als wiskunde & vormgeving, mechanica & materiaalkunde, ontwerpen & fabricage en elektronica & ergonomie.

Na een stevige basis in het eerste jaar te hebben gelegd, ga je in het tweede jaar dieper in op bepaalde onderwerpen als mens-productinteracties, ergonomie, (technisch) productmodelleren, wiskunde en vormgeving. Ook maak je kennis met een aantal nieuwe onderwerpen: kunststoffen, statistiek, filosofie en dynamica.

In het derde studiejaar heb je meer vrije keuze dan in de eerste twee jaren van je studie. Aan het eind van het derde jaar kun je in je bacheloreindopdracht laten zien wat je allemaal hebt geleerd.

Voertaal

De opleiding Industrieel Ontwerpen / Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente is volledig Engelstalig.

Projectonderwijs

Vanaf dag één vorm je met andere studenten een eigen ontwerpteam dat opdrachten uitvoert. Zo benadert het onderwijs de praktijk al zo dicht mogelijk. Je krijgt colleges die relevant zijn voor de opdrachten. De ervaring leert dat je zo sneller, beter en leuker studeert. Elk project heeft zijn eigen onderwerp en aandachtspunten, zoals intelligentie in producten, of ontwerpen voor een speciale doelgroep.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies