Studieprogramma BSc Industrial Design Engineering

Studiekeuze gemaakt?

De bachelor Industrial Design Engineering leidt je op om nieuwe of verbeterde producten te bedenken en te maken waar mens en maatschappij iets aan hebben. Dat doe je door geavanceerde en gevarieerde technologieën en een doordachte, systematisch ingenieursaanpak te combineren met kennis en vaardigheid als ontwerper.

Veel industrieel ontwerpers hebben duidelijke ideeën over hoe iets beter kan en vinden het leuk om iets te maken dat mensen in hun omgeving ook echt kunnen gebruiken. Tijdens de opleiding Industrial Design Engineering leer je de wensen van de eindgebruiker te vertalen naar een goed en mooi product. Je bouwt expertise op in alle disciplines die je daarvoor nodig hebt, van wiskunde en elektrotechniek tot design en marketing. Daarbij leg je een stevig fundament voor een specialisatie in je masteropleiding.

Met jouw kennis en vaardigheden als Industrial Design Engineer ontwerp je straks slimme, werkende oplossingen die het leven aangenamer, makkelijker, beter, fijner en soms zelfs volledig anders maken.

Ontvang digitale brochure
We hebben de brochure opgestuurd. Check je inbox!

[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wil je ook deze brochure downloaden?

Brochure verstuurd

We hebben je een e-mail gestuurd met een link naar de brochure. Check je inbox!

overzicht modules

 • Jaar 1EC
 • Jaar 2EC
 • Jaar 3EC

Voor het eerst naar de universiteit

Als je eerstejaars student bent, komen er veel nieuwe dingen op je af. We leggen alvast het een en ander uit.

 • Je volgt modules

  Je bachelor duurt drie jaar. Ieder jaar volg je vier modules van tien weken: je rondt tijdens de opleiding dus twaalf modules af. In elke module behandel je een actueel thema uit de samenleving of bedrijfsleven. Binnen dat thema komen alle onderdelen van je studie samen: theorievakken en practica, onderzoek en het ontwerpen van oplossingen, zelfstudie én teamwerk. Vast onderdeel is het teamproject, waarin je de opgedane kennis toepast op een actuele uitdaging en met medestudenten een werkbare oplossing ontwerpt. De thema's draaien vaak om vraagstukken waarop wetenschappers nog geen antwoord hebben gevonden. 

 • Studiepunten, hoe werkt het?

  Op de universiteit krijg je te maken met studiepunten. Ook wel EC(s) genoemd, afgeleid van het European Credit Transfer System (ECTS), waarmee je opleidingen internationaal kunt vergelijken. Eén EC staat voor 28 uur werk; elk jaar moet je 60 punten behalen.

  Voor elke opdracht of tentamen waarvoor je een voldoende haalt, krijg je studiepunten. In het eerste jaar moet je minimaal 45 van de 60 punten halen én voldoen aan de aanvullende eisen die de opleiding stelt, om door te mogen naar het tweede jaar.

 • 45 studiepunten of meer gehaald en voldoe je aan de aanvullende eisen? Dan mag je naar het tweede jaar

  Ons doel is om je zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen, daarom hanteren we het principe van een Bindend Studieadvies (BSA). Alle eerstejaarsstudenten ontvangen hun BSA aan het einde van het jaar. Je krijgt een positief advies als je in het eerste jaar 45 of meer van de 60 EC hebt gehaald en hebt voldaan aan de aanvullende eisen die de opleiding stelt. Een negatief advies is bindend en betekent dat je met de opleiding moet stoppen. 

  Staan persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of problemen je studieprestaties in de weg? Neem dan contact op met de studieadviseur.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies