Gezondheidswetenschappen

Toelatingseisen

Je hebt toegang tot de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen als je een vwo-diploma hebt.

Hoewel je met ieder profiel toegang hebt tot de opleiding, bezit je waardevolle voorkennis als je de volgende vakken hebt gevolgd:
• Wiskunde (A of B)
• Biologie
• Economie
• Scheikunde
• Engels

Zonder een of meer van deze vakken is de opleiding prima te volgen, maar je zult dan op deze gebieden iets harder moeten werken dan je medestudenten.

Ook wordt je toegelaten als je in het bezit bent van een hbo-p diploma inclusief havo diploma met wiskunde B.

Bindend Studieadvies

Het eerste jaar is vooral een jaar waarin duidelijk moet worden of de opleiding bij je past en of je het aan kunt. Bij twijfel over de haalbaarheid van de opleiding krijg je tussentijds een schriftelijk advies van de opleiding. De studieadviseur is beschikbaar om te kijken waar de schoen wringt en zo nodig te helpen bij het zoeken naar alternatieven. Aan het eind van het jaar krijgt iedereen een Bindend Studieadvies (BSA) over het al dan niet voortzetten van de opleiding. Je krijgt een positief advies als je meer dan 45 van de 60 EC hebt gehaald uit het eerste jaar. We kijken daarbij niet alleen naar de behaalde resultaten, maar ook naar bijzondere omstandigheden als ziekte of andere persoonlijke factoren. Een negatief advies is bindend en betekent dat je de opleiding niet kunt voortzetten. Ons doel is iedereen zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen.

Chat offline (info)