Ontmoet Hanne, tweedejaars student Gezondheidswetenschappen, die haar mening graag met je deelt.

Hanne Nijhuis heeft net het tweede studiejaar van de bachelor Gezondheidswetenschappen afgerond, wanneer we met haar spreken. Ontdek wat zij van de studie vindt tot nu toe en waarom ze voor de opleiding gekozen heeft.

Hoe vind je het om Gezondheidswetenschappen in Enschede te studeren?

Het bevalt Hanne erg goed in Enschede: "De studie Gezondheidswetenschappen is gevarieerd en elke module biedt nieuwe kennis en vaardigheden voor een bepaald gebied van Gezondheidswetenschappen. Van de financiële kant tot preventie tot de organisatie van zorg in Nederland. Alle kanten worden belicht."

de rol van technologie in de opleiding

Schrikt de term technologie binnen Gezondheidswetenschappen je misschien af, omdat je zelf 'niet zo technisch bent'? Dan stelt de uitleg van Hanne je misschien gerust: "Technologie heeft een rol in de opleiding, maar het overheerst zeker niet. In de laatste module van jaar 2 heeft het een vrij centrale rol, omdat er in het project wordt gevraagd een zorgtechnologie te beoordelen. Techniek en technologie worden wel eens als gelijk beschouwd en daarom denken sommigen dat de opleiding technisch van aard is. Dit is echter niet het geval. Technologie hoeft niet altijd technisch te zijn."

De impact van technologische innovatie

Technologische innovaties hebben veel impact op de gezondheidszorg. Als gezondheidswetenschapper leer je onder andere hoe je deze vanuit verschillende perspectieven kunt beoordelen en implementeren. 

Wat is de meerwaarde van deze opleiding voor de samenleving?

"Met Gezondheidswetenschappen kijk je naar hoe de gezondheidszorg verbeterd kan worden op allerlei vlakken", zegt Hanne.  "Gezondheid is voor velen een belangrijke waarde en als gezondheidswetenschapper ben jij eigenlijk degene die de maatschappij deze waarde kan blijven garanderen!" Een mooi vooruitzicht, toch?

Wat voor werk zie je jezelf doen na gezondheidswetenschappen?

Hanne: "Op dit moment vind ik het nog lastig om te zeggen wat voor werk ik mezelf zie doen na mijn master. Ik heb namelijk nog geen specifieke master (of specialisatie) in mijn hoofd. Wel ben ik geïnteresseerd in de public health, consultancy en geestelijke gezondheidszorg. Public health omdat je dan voor grote groepen mensen gezondheidszorg kan bieden en consultancy omdat het zo afwisselend is. Verschillende zorginstellingen adviseren om bepaalde problemen in de instelling op te kunnen lossen lijkt me een uitdaging. Daarnaast is de geestelijke gezondheidszorg steeds groter aan het worden en het lijkt me interessant wat te kunnen betekenen in deze sector."

Waarom heb je gekozen voor de Universiteit Twente?

"De combinatie van managementvakken en biologische vakken leek me erg leuk", zegt Hanne. "De technologische twist aan de opleiding zag ik ook als een meerwaarde. Ook had ik tijdens de open dag gelijk een goed gevoel bij de universiteit. Dit kwam mede door de kleinschaligheid en de persoonlijke benadering van de opleiding. Ik voelde me heel snel op mijn plek hier."

Meer informatie

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Hanne en wil je meer weten? Lees een ander ervaringsverhaal of doe mee aan één van onze voorlichtingsactiviteiten waarin je alles te weten komt over de studie Gezondheidswetenschappen en andere UT-opleidingen.

Meer weten over Gezondheidswetenschappen of de Universiteit Twente?
Neem contact op!
Wil je ervaren welke opleiding het beste bij je past? Meld je dan aan voor een open dag of meeloopdag.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies