Hanne's ervaring

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Naam: Hanne Nijhuis
Bachelor: Gezondheidwetenschappen
Studiejaar: 2

"Met Gezondheidswetenschappen kijk je naar hoe de gezondheidszorg verbeterd kan worden op allerlei vlakken"

"Ik koos voor Gezondeidswetenschappen omdat de combinatie van managementvakken en biologische vakken me erg leuk leek. De technologische twist aan de opleiding zag ik ook als een meerwaarde. Ook had ik tijdens de open dag meteen een goed gevoel bij de universiteit. Dit kwam mede door de kleinschaligheid en de persoonlijke benadering van de opleiding. Dat gevoel was goed, ik voelde me heel snel op mijn plek.

Technisch?

De studie Gezondheidswetenschappen is gevarieerd en elke module biedt nieuwe kennis en vaardigheden voor een bepaald gebied van gezondheidswetenschappen. Van de financiële kant tot preventie tot de organisatie van zorg in Nederland. Alle kanten worden belicht. 

Technologie heeft een rol in de opleiding, maar het overheerst zeker niet. In de laatste module van jaar 2 heeft het een vrij centrale rol, omdat er in het project wordt gevraagd een zorgtechnologie te beoordelen. Techniek en technologie worden wel eens als gelijk beschouwd en daarom denken sommigen dat de opleiding technisch van aard is. Dit is echter niet het geval. Technologie hoeft niet altijd technisch te zijn.

Meerwaarde voor de samenleving

Met Gezondheidswetenschappen kijk je naar hoe de gezondheidszorg verbeterd kan worden op allerlei vlakken. Gezondheid is voor velen een belangrijke waarde en als gezondheidswetenschapper ben jij eigenlijk degene die de maatschappij deze waarde kan blijven garanderen! Een mooi vooruitzicht! 

Op dit moment vind ik het nog lastig om te zeggen wat voor werk ik mezelf zie doen na mijn master. Ik heb namelijk nog geen specifieke master (of specialisatie) in mijn hoofd. Wel ben ik geïnteresseerd in de public health, consultancy en geestelijke gezondheidszorg. Public health omdat je dan voor grote groepen mensen gezondheidszorg kan bieden en consultancy omdat het zo afwisselend is. Verschillende zorginstellingen adviseren om bepaalde problemen in de instelling op te kunnen lossen lijkt me een uitdaging. Daarnaast is de geestelijke gezondheidszorg steeds groter aan het worden en het lijkt me interessant wat te kunnen betekenen in deze sector."

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Hanne en wil je meer weten? Lees een ander ervaringsverhaal of doe mee aan één van onze voorlichtingsactiviteiten waarin je alles te weten komt over de studie Gezondheidswetenschappen en andere UT-opleidingen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies