Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?

Naam: Ada Dotsika
Bachelor: Electrical Engineering aan Universiteit Twente
Nationaliteit: Grieks

“De UT maakt topsport naast je studie mogelijk”

"De Universiteit Twente biedt haar studenten veel: het studentenleven, de campus, het projectmatige onderwijs. Bovendien is het onderwijs kleinschalig waardoor je een goede en persoonlijke band met docenten kunt opbouwen. De keuze was voor mij dan ook niet zo moeilijk. Ik heb voor de bacheloropleiding Electrical Engineering gekozen vanwege mijn passie voor techniek en elektronica. Bijna alles in het dagelijks leven heeft te maken met elektrotechniek.

“De opleiding biedt mij alle kansen om mijn studie met topsport te combineren, waarbij de studieadviseurs mij helpen mijn studie te plannen in combinatie met mijn sportschema.”
Ada Dotsika

Projectmatig onderwijs
Voor ingenieurs is het van vitaal belang om de theorie en de toepassingen te begrijpen. Dit leer je door praktisch werk – veelal uit de maatschappij afkomstig - uit te voeren in groepsverband of individueel in laboratoria. Je past toe wat je in de module geleerd hebt.

Moduleprojecten
Ik werkte aan een project over een sportpakketsensor die sensoren bevat om de hartslag, het aantal stappen en de temperatuur te meten. Een van mijn favoriete projecten ging over een stroomomvormer. We werkten in een studententeam aan een oplossing om stroom dat door een zonnepaneel wordt opgewekt over te brengen naar het elektriciteitsnet. Om de juiste stroomtoevoer te bewerkstelligen, moet je de stroom soms omvormen, en het is bovendien belangrijk om stroomverlies te beperken. En weer een andere opdracht over ging hoe we een Segway konden laten balanceren en of we het door een console konden laten bewegen. Om dit te realiseren kregen we binnen de module het vak Control Theory. Dit is een belangrijk vak binnen de opleiding omdat vele systemen een zeker mate van controle hebben, je wilt immers niet dat een apparaat of systeem op hol slaat. Daarom hebben we veel simulaties en modelleerwerk uitgevoerd.

Tekst gaat verder onder de foto 

Herman Zandhuis
Ada speelt professioneel basketbal voor de Jolly Jumpers in Tubbergen

Sport naast de studie
De opleiding Electrical Engineering is behoorlijk veeleisend, daarom is het belangrijk om te ontspannen. Aan het begin van mijn programma besloot ik te stoppen met basketbal. Maar na een gesprek met mijn bachelorcoördinator en modulementor, die me allebei vertelden dat activiteiten buiten het programma belangrijk waren, ben ik gaan spelen bij de Jolly Jumpers in Tubbergen en we hebben zelfs de play-offs gehaald! Het is lastig om studie en sport op dit niveau te combineren. Door meerdere trainingen en wedstrijden per week is het fysiek soms zwaar, maar zeker de moeite waard. De universiteit biedt goede ondersteuning voor spelers op hoog niveau (ook voor artiesten). De opleiding biedt mij alle kansen om mijn studie met topsport te combineren, waarbij de studieadviseurs mij helpen mijn studie te plannen in combinatie met mijn sportschema.”

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies