Zoë's ervaring

Bachelor Open Dagen 14 & 15 oktober
“Ik vond de combinatie van creatieve, sociale en technische aspecten heel leuk”
Zoë Meijer, studente Creative Technology

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in interaction design, vooral in de interactie tussen mens en technologie. Toen ik van de middelbare school af kwam, besloot ik de hbo-opleiding Human Technology te gaan doen, maar daar had ik te weinig uitdaging. Nadat ik met gemak mijn propedeusecertificaat had behaald, besloot ik actief op zoek te gaan naar meer uitdaging en ben toen Creative Technology aan de Universiteit Twente gaan studeren. Ik vond de combinatie van creatieve, sociale en technische aspecten heel leuk. Het is een heel intensieve opleiding. Ik kwam erachter dat ik naast interaction design ook heel geïnteresseerd ben in management en IT.

Waarom heb je voor de universiteit twente gekozen?

Ik heb voor de Universiteit Twente gekozen omdat dit de enige universiteit is waar je Creative Technology kunt studeren. Het is bovendien een heel ondernemende universiteit. Veel studenten zijn naast hun studie actief op allerlei andere terreinen. Ze zitten bijvoorbeeld in het bestuur van een van de vele studentenverenigingen of ze organiseren activiteiten voor hun medestudenten. Naast je studie werk je dus ook aan je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe bevalt je studie creative technology?

Creatieve studenten komen vaak met innovatieve oplossingen. Je kunt meteen toepassen wat je tijdens de projecten hebt geleerd. Naast de projecten die je doet, leer je programmeren, ontwerpen en managen en vergroot je je wiskundige vaardigheden. Ik heb onlangs een vak gevolgd met studenten van Stanford University. In een projectteam hebben we onderzocht hoe je een bekend professioneel systeem voor videoconferencing zou kunnen verbeteren. We hebben een gebruikersonderzoek uitgevoerd, interviews gehouden en een prototype gebouwd. Het was ontzettend leuk én heel leerzaam!

Hoe ziet je week eruit?

Als je Creative Technology studeert, ben je elke dag op de universiteit. Je hebt les of je werkt aan projecten. Ik vind bijna alles wat ik voor Creative Technology moet doen leuk, dus het maakt me niet uit dat ik er veel tijd in moet steken. Ik probeer mijn werk zo veel mogelijk tussen 8.45 en 17.30 uur te plannen, zodat ik ‘s avonds en in het weekend tijd heb voor mijn parttimebaan en om leuke dingen te doen.

Hoe is het om in Enschede te studeren?

Tijdens de Kick-IN-oriëntatieweek kwam ik er al snel achter dat de Universiteit Twente en Enschede veel meer te bieden hebben dan alleen studeren. Er zijn veel studenten- en studieverenigingen en sport- en culturele clubs. Er is voor iedereen iets te beleven! Ik woon in een geweldig studentenhuis in de moderne wijk Roombeek. Daar heb ik het heel erg naar mijn zin. We eten samen en gaan er vaak samen op uit om leuke dingen te doen.

Wat doe je naast je studie?

Tijdens mijn eerste jaar was ik lid van de vrouwencommissie van de studievereniging van Creative Technology. Deze commissie organiseert allerlei activiteiten voor de vrouwelijke studenten van de opleiding. Verder heb ik in de Sales & PR-Commissie van de computerwinkel op de campus gezeten en was ik lid van de Enschedese afdeling van AEGEE, een Europese studentenvereniging, waar ik veel vrienden heb gemaakt. Al deze activiteiten kon ik prima met mijn studie combineren. Ik heb alles wat ik in het eerste jaar moest doen op tijd afgekregen. Omdat ik graag actief wil zijn en mijn studie het afgelopen jaar zo vlot verliep, heb ik besloten om dit jaar in deeltijd te gaan studeren, zodat ik daarnaast aan mijn persoonlijke ontwikkeling kan werken. Dit houdt in dat ik dit jaar de helft van mijn vakken volg en de rest van de tijd een computerwinkel run. Een winkel draaiend houden is niet alleen heel erg leuk, maar ook leerzaam! 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies