Edwins ervaring

Bachelor Open Dagen 14 & 15 oktober
“Ik leer studenten hoe ze ideeën kunnen vormgeven”
Edwin Dertien, docent Creative Technology

Op dit moment geef ik vier vakken, waaronder Living & Working Tomorrow. Bij dit vak leren studenten hoe ze nieuwe ideeën kunnen genereren en daarmee kunnen spelen. We beginnen met brainstormsessies en een aantal individuele en groepsopdrachten om ze te leren hun creativiteit te gebruiken. Op basis van klantonderzoeken verzamelen ze vervolgens alle benodigde informatie. Ze leren hoe ze experimenten en simulaties moeten uitvoeren, hoe ze 3D-visualisaties moeten ontwikkelen en ideeën in een proefmodel kunnen omzetten. Dit hele proces noemen we ideatie, het proces waarin ideeën vorm krijgen.


De studenten van deze opleiding zijn allemaal pioniers. Ze moeten een proactieve houding aannemen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke profiel. De technologische kant kan soms pittig zijn maar het is zeker niet het zwaarste element van de opleiding. Je moet vooral veel energie steken in de ontwikkeling van je eigen vaardigheden. Zonder proactieve houding is dat heel lastig! Bij deze opleiding is werken en studeren een echte uitdaging, een avontuur voor zowel de studenten als de docenten. Je kunt veel dingen zelf invullen en er is veel ruimte om te experimenteren.

Zelf ben ik altijd betrokken geweest bij de bouw van robots – ik kom uit de elektrotechniek – en daarnaast maak ik muziek. Door de combinatie van bewegende elektronica (mechatronica) en creativiteit is Creative Technology voor mij de ideale werkomgeving.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies