Met je bachelordiploma kun je direct de arbeidsmarkt op gaan of je verder specialiseren met een masteropleiding aan de Universiteit Twente. De meeste afgestudeerden kiezen voor de laatste optie. Welke route je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met jouw (medisch-)technologische expertise een zinvolle bijdrage levert aan de samenleving.
Doorstuderen
80% van de studenten die de bachelor Biomedische Technologie voltooien, stroomt door naar onze tweejarige, Engelstalige masteropleiding Biomedical Engineering. Met je diploma van de bachelor Biomedische Technologie heb je direct toegang tot deze master.
De Universiteit Twente biedt ook andere masteropleidingen die goed aansluiten, bijvoorbeeld een technische master als Mechanical Engineering, Nanotechnology of Health Sciences. In sommige gevallen zal je eerst een pre-master van een half jaar moeten volgen.
Carrièremogelijkheden
In en om de gezondheidszorg is steeds meer vraag naar academisch geschoolde professionals die medische kennis combineren met technologische expertise. Dat betekent dat je als biomedisch technoloog zeer brede en uitdagende carrièremogelijkheden hebt. Met jouw kennis en expertise kun je aan de slag in de wereld van wetenschap en onderzoek, bij een zorginstelling, bij de overheid, in het bedrijfsleven of in het onderwijs.
Je eigen bedrijf opstarten
Je kunt natuurlijk ook met een door jou ontwikkelde oplossing een eigen bedrijf starten. De Universiteit Twente wordt erkend als ‘de meest ondernemende universiteit’ van Nederland. We zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Maar liefst 50% van de spin-off bedrijven die de Universiteit Twente, vaak in samenwerking met Novel-T voortbrengt, opereert in de gezondheidszorg.