Ze zag eerst een studietoekomst buiten Twente voor zich maar na een meeloopdag, wist Liset het zeker: het werd de Universiteit Twente. ‘Ik wilde graag de technische kant op maar veel studies waren het net niet voor mij. Toen ik bij Biomedische Technologie binnenliep viel het kwartje. Het werkveld is heel breed en de toepassingen zijn interessant, het gaat niet alleen over grote apparaten maar over dingen die dichtbij je staan. Als je in het weekend de wetenschapspagina open slaat denk je: Hé, daar hadden we het vorige week tijdens college nog over. Je merkt echt dat het booming business is en dat je er alle richtingen mee op kan!

‘Mijn tip voor toekomstige studenten? Laat je niet afschrikken omdat je denkt dat het hier klein is. Enschede heeft als studentenstad alles te bieden!’

Apparatuur in het ziekenhuis

We krijgen les over de werking van het menselijk lichaam maar volgen ook technische vakken als mechanica en dynamica. Nu ik mijn Bachelor heb afgerond moet ik beslissen welke Master ik wil gaan doen. Om te kijken of ik de medische wereld in wil heb ik drie maanden stage gelopen in een ziekenhuis, waar ik me bezig heb gehouden met het kwalitatief en veilig inzetten van medische apparatuur. Overal in Nederland zijn ziekenhuizen bezig met risicoanalyses, omdat er steeds meer apparatuur wordt geïntroduceerd. Ik heb onder andere bestudeerd hoe ziekenhuisbedden gebruikt worden. Je zou het niet verwachten maar er kan van alles misgaan, van beklemde vingers tot onrustige patiënten die uit bed proberen te komen en zich daarbij bezeren. Je merkt dat het jonge personeel al veel weet van de technologie, de kijk op techniek is echt aan het veranderen. Ik vind het interessant om te zien hoe patiënten het heft steeds meer in eigen hand kunnen en moeten nemen, ik zou dat als patiënt zelf ook prettig vinden. Tijdens onze studie deden we onderzoek naar COPD patiënten, zij kunnen door middel van technologie veel bewuster worden gemaakt van hun leefstijl door ze bijvoorbeeld via een app advies te geven over beweging. Je geeft mensen kennis waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan.

rELAXTE SFEER

Al woon je hier midden in de stad, je kunt toch gemakkelijk de rust opzoeken. Op de campus hangt een heel relaxte sfeer, ook tussen de studenten en docenten. Je kunt altijd binnen stappen bij docenten en ik zou het gek vinden om ze bij hun achternaam te noemen. Ik zit bij vier studieverenigingen. Dat heeft weer geleid tot een grote vriendengroep en netwerk. Het is vooral in het eerste jaar een hele leuke manier om mensen te ontmoeten! Verder ben ik lid van schaatsvereniging Skeuvel en heb ik voor onze studievereniging Paradoks een symposium georganiseerd, onder andere over innovaties op het gebied van hersenen. Mijn plannen voor de toekomst? Dat weet ik nog niet maar ik ga de komende maanden meelopen bij verschillende bedrijven waaronder het Twentse Demcon. Ik zie mezelf wel het bedrijfsleven ingaan als projectmanager en mooie innovaties op de markt brengen.

Tekst: Gavroche Abels

Chat offline (info)