De opleiding Biomedische Technologie bestaat uit vier modules per jaar. Binnen elke module staat één probleem centraal.

Het gaat dan altijd om een probleem waar wetenschappers nog geen antwoord op hebben gevonden. Aan jou en je projectgroep de taak om met een originele oplossing te komen. Iedere module start met een gezamenlijke bijeenkomst waar een (ervarings)deskundige komt vertellen over de achtergrond van het probleem. Daarna ga je met een projectteam aan de slag. Tijdens colleges en practica leer je allerlei zaken die je nodig hebt bij het oplossen van het probleem, zoals wiskunde, mechanica en celbiologie. Deze onderdelen sluit je vaak af met een individuele toets. De module wordt afgesloten met een gezamenlijke presentatie van jullie nieuwe, originele toepassing of ontwerp.

Opbouw opleiding

Studiejaar 1
Studiejaar 2
Studiejaar 3

Professionele ontwikkeling

Tijdens je studie word je intensief begeleid bij de complexe opdrachten. In het eerste jaar hebben jij en je projectteam wekelijks overleg met een projectbegeleider. Je leert samenwerken, organiseren, redeneren, vergaderen, experimenteren, plannen en – heel belangrijk – op systematische wijze problemen oplossen. Ook op andere manieren helpt de opleiding je bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Want wat jij doet in het lab, heeft uiteindelijk impact op de wereld daarbuiten. Tijdens speciale werkcolleges leer je meer over de maatschappelijke context van het onderzoek en denk je na over allerhande ethische kwesties. Tijdens andere sessies ontdek je welke rol binnen een projectteam het beste bij je past. Ook krijg je feedback over hoe je invulling kunt geven aan die rol. Zodat je straks niet alleen inhoudelijk, maar ook als persoon, sterk aan je carrière begint.

Voertaal Nederlands

De voertaal tijdens colleges is Nederlands, tenzij docenten uit het buitenland komen. Dan wordt er Engels gesproken. Studieboeken en wetenschappelijke literatuur zijn vaak Engelstalig. Om je goed voor te bereiden op een eventuele Engelstalige vervolg master en op je latere carrière (waarin je wellicht ook Engels zult spreken), maken we je gedurende de opleiding steeds meer vertrouwd met Engelstalig onderwijs. Het derde jaar van de opleiding wordt al in het Engels gegeven. Op die manier kan je geleidelijk wennen aan onderwijs in de Engelse taal en krijg je de ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen.

Aanmelden voor deze bachelor

Ontdek wat je allemaal na je studie Biomedische Technologie kunt gaan doen. Lijkt deze opleiding je wat? Loop eens een dagje mee of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben jij enthousiast geworden over de opleiding Biomedische Technologie? Bel of mail het studie informatiecentrum voor meer informatie. Lees meer over de toelatingseisen en hoe je je kunt inschrijven.

Chat offline (info)