Lotte's ervaring

Studiekeuze gemaakt?

Lotte wil dat haar studie wat toevoegt aan de wereld

In 2014 startte ik met de studie Applied Mathematics aan de Universiteit Twente. Mijn zoektocht was op zijn zachtst gezegd bijzonder; ongeveer 2 weken voor de deadline heb ik toch nog een hele switch gemaakt en ervoor gekozen om Applied Mathematics te gaan studeren in Enschede. Dit ging totaal in tegen al mijn andere plannen: ik stond al ingeschreven voor Moleculaire Levenswetenschappen in Wageningen en was hier ook heilig van overtuigd.

Toch begon ik me in klas zes te realiseren dat ik wel veel interesse had in het échte exacte. Ik vond (en vind) het heerlijk om gewoon sommetjes te maken, uren door te puzzelen op een moeilijke opgave en dan met sluitend bewijs te komen dat gewoon klopt en waar niet over gediscussieerd kan worden.

Ik wil dat mijn studie wat toevoegt aan de wereld: het “applied” in Applied Mathematics. Wat ik leuk vind is dat je meteen van de theorie die je leert een toepassing ziet en dat het dus ook écht gebruikt wordt. Wiskunde wordt altijd als erg abstract gezien en in sommige opzichten is dat ook wel zo, toch is wiskunde overal en kun je er niet omheen. 

Naast studeren is er natuurlijk nog veel meer! Al tijdens de introductieperiode begon ik bekend te raken met alles wat er te beleven is op de campus van de Universiteit Twente. Ten eerste is er een erg leuke studievereniging, W.S.G. Abacus, waar ik dit jaar in het bestuur van zit. Dit betekent dat ik mijn studie een jaartje op een laag pitje zet en mezelf verrijk op een hele hoop andere vlakken: vergaderen, een vereniging draaiende houden en super gave activiteiten organiseren.

Ook ben ik, na jaar één, gaan werken bij Pre-U. Voor Pre-U geef ik masterclasses Wiskunde, zorg ik voor de Mathrace en heb ik les mogen geven op een middelbare school. Het is erg leuk dat ik mijn wiskundige kennis nu al kan inzetten, om zodoende mezelf verder te kunnen ontwikkelen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies