Eline's ervaring

Studiekeuze gemaakt?

ERVARING MET DE EDUCATIEVE BACHELOR

UITGEDAAGD WORDEN OM AAN JEZELF TE WERKEN

INTERVIEW MET  ELINE – BSC ALUMNUS applied Mathematics

Waarom heb je gekozen voor de studie Applied Mathematics?

Ik ben van nature een onderzoeker en oplosser van problemen en ik houd van analytisch denken. Toch heb ik nog relatief lang gedaan over mijn studiekeuze omdat ik een brede interesse heb en daarin mijn focus moest vinden. Ik ben blij dat ik voor deze studie gekozen heb omdat het een brede basis legt aan vaardigheden als systematisch denken, verbanden leggen, creatieve oplossingen bedenken en niet te vergeten het nodige doorzettingsvermogen.

En je interesse in de Educatieve Bachelor?

Hoewel ik tevreden ben met wat ik geleerd heb, heb ik ontdekt dat mijn echte passie meer ligt in de sociale richting. Dit is tegelijk ook mijn belangrijkste reden geweest om te kiezen voor de educatieve bachelor. Het geeft me voldoening om wat toe te kunnen voegen waardoor iemand groeit als persoon en dichter bij zijn of haar doel komt. Als docent ben je niet alleen bezig met het uitleggen van de stof maar het is minstens zo belangrijk om interesse te tonen in je leerlingen en ze bij te staan waar nodig. En als je een band hebt met je klas is het lesgeven ook gewoon heel gezellig!

Wat heeft deze educatieve bachelor jou gebracht?

Het bijzondere aan de educatieve bachelor is dat je uitgedaagd wordt om aan jezelf te werken, iets wat mij niet zo snel gebeurt bij normale colleges. Het docentschap vraagt veel van je en niemand heeft al die vaardigheden al van nature in huis. Om doelgericht te kunnen leren, focus je tijdens je stage op verschillende competenties, variërend van presentatievaardigheden tot timemanagement en orde houden.

Zou je de educatieve bachelor aanraden?

Ik zou de Educatieve Bachelor zeker aanraden omdat het hoe dan ook een mooie ervaring is waar je veel van leert! Het is wel belangrijk dat het je leuk lijkt om met tieners bezig te zijn, want met alleen passie voor je vak ga je het niet volhouden, dan ga je je alleen maar irriteren aan het feit dat de meeste leerlingen niet zo geïnteresseerd zullen zijn als jij hoopt.  Dit is zonde van je tijd en energie!

Wat zijn je plannen na het behalen van je BSc diploma Applied Mathematics?

Na mijn bachelor ben ik tijdelijk gestopt met studeren. Op dit moment bevind ik me in Australië voor een opleiding Creative Arts van een jaar, met als doel om mezelf verder te ontwikkelen en een specifieker beeld te vormen van mijn ambities. Ik vond mezelf nu nog te jong om gelijk door te studeren voor de eerstegraads lesbevoegdheid, maar het onderwijs blijft me aantrekken dus wie weet!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies