Afgestudeerd! En nu?

Online Open Dag gemist?

Na het behalen van je bachelordiploma Advanced Technology, kun je je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen. Verreweg de meeste studenten kiezen daarvoor. Je masteropleiding kun je volgen aan de Universiteit Twente, aan een andere Nederlandse universiteit of aan een universiteit in het buitenland. Een enkeling gaat meteen de arbeidsmarkt op of start een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Omdat de bachelor Advanced Technology je veel keuzemogelijkheden biedt, kun je moeiteloos doorstromen naar vrijwel iedere technische masteropleiding aan de Universiteit Twente of aan andere (internationale) universiteiten. Veel gekozen opleidingen zijn bijvoorbeeld Mechanical Engineering, Chemical Science & Engineering, Nanotechnology en Robotics. Blader hieronder door de vele mogelijkheden bij de UT.

Na je masteropleiding een baan vinden

De bacheloropleiding Advanced Technology leidt je heel breed op in de wetenschap en techniek. Waar jij uiteindelijk terecht komt hangt af van de richting die je kiest tijdens je masteropleiding. Onze alumni zijn bijvoorbeeld na hun master aan de slag gegaan als onderzoeker op een universiteit, process engineer, software engineer, R&D wetenschapper of mechanical engineer. Als onderzoeker kun je aan het werk bij een onderzoeksinstelling of een Research & Development-afdeling in de industrie, onder andere in Twente, de snelst groeiende industriële regio van Nederland. Ook een positie aan de universiteit behoort tot de mogelijkheden.

Start je eigen bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Voorbeelden

Een voorbeeld van een startup die uit deze opleiding is voortgekomen is Impulse, een innovatief bedrijf dat consumenten online de mogelijkheid biedt om bij aanschaf van consumptiegoederen de exacte CO2-uitstoot te reduceren.

Een ander voorbeeld is Clear Flight Solutions dat onder meer met robotvogels vliegvelden vogelvrij houdt.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Study Information Center.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies