De afgelopen dagen hebben we gesprekken gevoerd met 63 medewerkers die door de reorganisatie worden geraakt, van wie 46 medewerkers te horen hebben gekregen dat zij direct met ontslag worden bedreigd. Intussen hebben we alle betrokken medewerkers geïnformeerd. We realiseren ons dat dit voor iedereen in onze faculteit een intense en onzekere periode is, die veel van iedereen vraagt. We blijven in nauw contact met de betreffende collega’s en bieden hun de komende tijd de nodige ondersteuning.
Deze reorganisatie heeft niet alleen impact op de direct getroffen medewerkers, maar ook op de collega’s die blijven. Dit is een intense tijd voor iedereen in onze faculteit, en we begrijpen dat er veel vragen en emoties spelen. Voor de medewerkers die blijven kunnen de veranderingen betekenen dat er nieuwe verantwoordelijkheden, nieuwe organisatorische inbeddingen en nieuwe werkverdelingen komen. We blijven werken aan een sterke en duurzame faculteit en moedigen jullie aan om bij vragen of behoefte aan ondersteuning altijd contact op te nemen met een HR-adviseur of je leidinggevende.
Waarom de reorganisatie?
Zoals jullie weten, staan we voor aanzienlijke uitdagingen. Dalende studentenaantallen, een scheve balans tussen onderwijs en onderzoek, en sterk gestegen kosten dreigen de toekomst van onze faculteit in gevaar te brengen. Zonder deze reorganisatie kunnen we de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek niet blijven waarborgen. Het doel van de reorganisatie is dan ook om vanaf 2027 een sluitende begroting te realiseren.
Belangrijke aspecten van de reorganisatie zijn het aanscherpen van ons onderwijs- en onderzoeksprofiel en een betere balans tussen onderwijs en onderzoek, waarbij aandacht is voor een adequate verhouding tussen ondersteunend personeel (OBP) en wetenschappelijk personeel (WP). Deze keuzes zijn noodzakelijk om de faculteit op lange termijn sterker en duurzamer te maken.
Aanscherping van het onderwijs- en onderzoeksprofiel
In het reorganisatieplan is het volgende aangescherpte onderwijs- en onderzoeksprofiel opgenomen:
Onderwijs en onderzoek van de faculteit TNW zijn sterk met elkaar verweven, waarbij de nadruk ligt op systemen en devices voor de toepassingsgebieden gezondheid, klimaat, energie, water en chiptech. Funderend en toegepast onderzoek wordt gedaan naar materialen en processen die essentieel zijn voor opkomende technologieën.
In lijn met deze strategische koers is besloten om de vakgroepen MD&I, HTI, BNT, OS, BioEE, BE, NBP en COPS op te heffen. Daarnaast zijn collega’s getroffen binnen andere vakgroepen, opleidingen en ondersteunende eenheden van de faculteit. De betrokken medewerkers zijn hierover op 10 en 11 februari geïnformeerd.
In gesprek tijdens de S&T Dialogue
We nodigen jullie uit voor de S&T Dialogue op 27 februari. Tijdens deze bijeenkomst informeren we jullie over het proces van de reorganisatie, de gemaakte keuzes en hoe we als faculteit verder gaan. Dit is een belangrijke gelegenheid om met elkaar in gesprek te blijven en de weg vooruit te bespreken.
We kijken ernaar uit om jullie daar te zien.