HomeNieuwsCryocop wint in Helsinki vierde Dutch 4TU Impact Challenge

Cryocop wint in Helsinki vierde Dutch 4TU Impact Challenge

De startup Cryocop van Wageningen University & Research heeft de vierde editie van de Dutch 4TU. Impact Challenge gewonnen, de prijs voor het meest veelbelovende studentenidee van de vier samenwerkende Nederlandse technische universiteiten. 

Voor de tweede keer vond de finale van de Dutch 4TU. Impact Challenge plaats in Helsinki, de avond voordat Slush 2022 van start ging. Namens de Universiteit Twente zijn de startups Managescape en Savr onderdeel van de delegatie. 

Het winnende startup team Cryocop bestaat uit studenten van 3 verschillende Nederlandse technische universiteiten, van Wageningen, Delft en Eindhoven. Ze besloten hun krachten te bundelen na het winnen van de Carbon Removal Xprize-challenge van Wageningen University & Research in 2021. Coen van den Brand, mede-oprichter van Cryocop: “We zijn enorm verheugd en vereerd om de Nederlandse 4TU Impact-challenge te winnen. We kwamen naar Helsinki om onze startup naar een volgende fase te laten groeien en om partners en investeerders te ontmoeten. Deze prijs geeft een enorme boost aan onze missie! 

De jury van experts op het gebied van startup ontwikkeling koos Cryocop uit acht kwalitatief hoogstaande finalisten. “Hun idee heeft het potentieel om een baanbrekende technologie te worden die koolstofafval omzet in circulaire producten. Ze hebben een uniek voorstel dat waarde toevoegt aan afval op het gebied van koolstofafvang.” 

11 miljoen investering voor Circularise

Terwijl de jury beraadslaagde over de winnaar, werd Techleap Special Envoy, Constantijn van Oranje, gevraagd om enig licht te werpen op de aantrekkingskracht van internationale evenementen zoals Slush en hoe je serendipiteit voor je kunt laten werken tijdens deze evenementen. Daarna was het tijd om successen van andere Nederlandse deelnemers aan de missie te vieren. Van recente investeringsrondes, dikke contracten tot productlanceringen en uitbreiding van hun teams. Quan, Hireport, Fledgerr, Pakt, Findest, Integer Solutions, 3D Medical Support, GreenSwapp, Taem.io gebruikten het podium om hun prestaties bekend te maken. Circularise kondigde aan het eind een investeringsronde van 11 miljoen aan. De softwareleverancier voor digitale productpaspoorten en balansboekhouding gebruikt de investering in hun missie naar een circulaire economie binnen industriële toeleveringsketens.


Winnaar Dutch 4TU Impact Challenge

Over de Nederlandse 4TU Impact Challenge

De missie van de Dutch 4TU. Impact Challenge is om de knapste koppen van de vier technische universiteiten in Nederland een platform voor ondernemerschap te bieden. Tijdens de voorrondes op de afzonderlijke universiteiten zijn per universiteit de twee beste ideeën geselecteerd. Ze kregen hulp van een breed partnernetwerk bij het overwinnen van de eerste hindernissen op de weg van ondernemers. Meer informatie over de challenge en de 8 finalisten.

Over de missie naar Slush

Nederland reisde af naar Slush met een vertegenwoordiging van het hele Nederlandse startup-ecosysteem. Samen met de vier technische universiteiten, verschillende regionale incubators, facilitators en accelerators en overheidsinstanties, evenals de 72 enthousiaste Nederlandse startups die allemaal van ‘responsible tech’ hun bedrijf hebben gemaakt. Samen gaan ze op zoek naar gelijkgestemde tegenhangers om hun technische innovaties naar een hoger niveau te tillen. Lees hier meer over de Slush missie en deelnemende startups.

 
De NL Lounge bij Slush 2021

J.C. Vreeman (Jochem)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)