HomeNieuwsSamenwerking UT en Acer brengt gamen naar topsportniveau

Samenwerking UT en Acer brengt gamen naar topsportniveau

Acer Computer en Stichting Esports Lounge Twente kondigen vandaag een samenwerkingsverband aan met de Predator Esports Lounge. De lounge faciliteert de duizenden Twentse studenten om Esports op topniveau te bedrijven. Met ruimte voor trainingen, hightech onderzoek en professionele uitzendingen belooft de Predator Esports Lounge menig student aan te trekken. De lounge werd op 15 oktober feestelijk geopend tijdens de Open Dagen van de UT.

De Predator Esports Lounge is de recentste toevoeging aan de Universiteitscampus van Enschede. Met een oppervlakte van 250 m2 en twee verdiepingen is de lounge een sportfaciliteit van formaat. In de lounge zitten o.a. twee Esports-booths, een shoutcaster-desk, een analyst-desk en een volledig uitgeruste bar in samenwerking met Grolsch. Met dezelfde faciliteiten waarmee een voetbalwedstrijd gespeeld wordt in een stadion, zo zal ook Esports gespeeld worden in de Predator Esports Lounge. Volledig met commentaar, post-game analyses, professionele ruimtes voor de spelers en een juichend publiek aan de bar.  

Predator Esports Lounge

De lounge zal het middelpunt worden van Esports op de UT. Dit betekent dat naast de competities en trainingen er ook ingezet is om de Esports-onderzoeken plek te bieden binnen de lounge. UT-studenten kunnen nu afstuderen of een minor volgen volledig gericht op het onderzoeken van gameprestaties. Maar ook niet-studenten kunnen de lounge tegen een kleine vergoeding betreden. De lounge is open voor elke Esports enthousiasteling, zowel voor bedrijven als de jonge gamer. Dit Twentse middelpunt van Esports is mede-mogelijk gemaakt door een nauw partnerschap met hoofdsponsor Predator. 

Predator is het premium gamingmerk van Acer en bestaat uit een brede lijn gaming hardware met krachtige pc’s en laptops, bliksemsnelle monitoren en  bijbehorende accessoires. Ze zijn uitgerust met snelle processoren, krachtige videokaarten en hebben unieke koelsystemen, zoals de AeroBlade3D-ventilatoren. Predator gaat met haar innovaties tot het uiterste om gamers een betere en nog intensere game-ervaring te bieden. Deze innovatiedrive gaat hand in hand met de slogan van de universiteit: High Tech Human Touch. Want met de 13 volledig uitgeruste PC-setups van Predator kunnen de Twentse Esporters trainen op de hoogste kwaliteit hardware. Een kwaliteitsniveau dat past bij de prestaties die geleverd zullen worden door de Twentse studenten, zowel bij (inter-)nationale competities als bij het Esports-gerelateerde onderzoek. Het volledige aanbod van Predator vind je hier.

Sterre Swank, Marketing Manager bij Acer Computer is enthousiast dat de prachtige lounge eindelijk zijn deuren kan openen. “We geloven in esports en nemen dit zeer serieus. Het verbinden van esports aan onderwijs is een goede stap om esports in Nederland uit te bouwen en verder te professionaliseren. Het sociale aspect van gamen samen met je vrienden in een gezellige omgeving op de nieuwste hardware is uiteraard ook erg belangrijk na een lange tijd van lockdowns”.

Als game-team samen trainen

Idwer de Vries, medeoprichter van de Predator Esports Lounge, is erg tevreden met het resultaat. ‘’Wij zijn de eerste universiteitscampus die zijn studenten de mogelijkheid biedt om op niveau te trainen. Waar voetballers een voetbalveld nodig hebben om goed te kunnen trainen, is het voor Esporters net zo belangrijk dat ze als team kunnen trainen met apparatuur van passend niveau. Het is geweldig om te zien dat de Universiteit Twente samen met Predator de enorme groei aan gamers een ruimte biedt om zich te ontwikkelen en professionaliseren’’ legt Idwer uit. 

Sybren Wubs, projectleider namens de gebouwbeheerder Student Union, is ook erg blij: ‘’Het creëren van de lounge kwam als vraag vanuit de studenten van de universiteit zelf. Een van de ruimtes binnen de centraal gelegen Bastille op de UT stond leeg en er moest een nieuw doel worden gevonden. Na breed onderzoek onder studenten kwam het idee van een esports lounge naar boven. Dit werd direct razend enthousiast ontvangen en na overzees overleg met voorbeeldlounges in de VS was de kogel door de kerk. Het verbreden van de sportfaciliteiten op de UT, het creëren van onderzoeks- en onderwijsmogelijkheden en het sociale aspect aan het samenbrengen van sportende studenten dragen allemaal bij aan het draagvlak voor de nieuwe lounge. Daarnaast zullen de streams zorgen voor een brede uitdraging van de UT, de lounge zelf en haar sponsoren. Al met al is de lounge de perfecte toevoeging aan de campus en een blijk van de aanpasbaarheid aan huidige trends.’’ 

De wedstrijden en events in de lounge worden elke week live-uitgezonden via ons Twitch-kanaal. Daarnaast kun je highlights en aftermovies terugvinden op ons Youtubekanaal. Abonnementen en entreekaarten (ook voor niet-UT-studenten) zijn te bestellen via onze website. Ook externe partijen zoals bedrijven of verenigingen kunnen de lounge afhuren en zo gebruikmaken van alle apparatuur die de locatie aanbiedt.

Tekst en foto: Predator Esports Lounge

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)