HomeNieuwsMarijke Schmand ontvangt Julianapenning
Archieffoto

Marijke Schmand ontvangt Julianapenning

Marijke Schmand heeft bij haar afscheid de Julianapenning van de Universiteit Twente ontvangen. Mirjam Bult, vicevoorzitter van het College van Bestuur, reikte de penning vanmorgen uit tijdens het afscheidsmoment, dat vanwege COVID-19 was uitgesteld. Marijke ontvangt de penning voor haar grote en jarenlange inzet voor het ICSC, Drienerburght en U Parkhotel. 

In 1987 begon Marijke Schmand haar carrière bij de UT als resident manager van het toenmalige Internationaal Congres- en Studiecentrum (ICSC) en was daar later ook hotelmanager. Ze was daarna jarenlang directeur van het conferentiehotel Drienerburght en was nauw betrokken bij de realisatie van het U Parkhotel, dat in 2019 haar eerst gasten verwelkomde. Ook in de komende periode blijft ze als adviseur aan het hotel verbonden.

Mirjam Bult: “Met haar vakmanschap en persoonlijke aandacht voor alle gasten is Marijke in al die jaren hét gezicht voor onze gasten. Voor veel medewerkers zijn de Drienerburght en U Parkhotel een beetje een tweede thuis geworden, mede dankzij Marijke. Ze heeft bovendien een cruciale rol gespeeld in het doorontwikkelen van het Drienerburght conferentiehotel tot het eigentijdse U Park conferentiehotel. Daar zijn we Marijke zeer erkentelijk voor.”


Bij de gelegenheid van haar afscheid heeft het U Parkhotel haar boardroom naar Marijke vernoemd.

Marijke Schmand werd regelmatig geïnterviewd door U-Today. Lees hier over haar jaren bij de Drienerburght, de verhuizing naar het U Parkhotel en de toekomst voor het nieuwe hotel in de Hogekamp. 

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)