HomeNieuwsNWO-Stairway to Impact-Award voor David Fernandez Rivas

NWO-Stairway to Impact-Award voor David Fernandez Rivas

David Fernandez Rivas heeft de Stairway to Impact-Award ontvangen. De award is één van de vijf onderscheidingen die het NWO-domein Exacte- en Natuurwetenschappen (ENW) deze week uitreikt aan wetenschappers die een inspiratie zijn op het gebied van maatschappelijke impact, team science, excellente wetenschap, diversiteit en communicatie.

David is als universitair hoofddocent verbonden aan de vakgroep Mesoscale Chemical Systems (MCS) van de faculteit Science & Technology (ST) van de Universiteit Twente. Hij is vooral bekend vanwege de ontwikkeling van een injectietechniek die naalden overbodig maakt, door van de vloeistof zélf de naald te maken: die wordt op hoge snelheid door de opperhuid ‘geschoten’. Eerder dit jaar ontving David ook al de prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs voor zijn werk.

“Ik ben erg blij met deze erkenning! Mijn plan is om de prijs te gebruiken om mijn studenten te empoweren en samen didactisch materiaal voor te bereiden om bachelor- en masterstudenten, maar ook leerlingen in het middelbaar onderwijs kennis bij te brengen. Bovendien zullen we de tweede editie van 'The Future Under Our Skin' organiseren.

The Future Under Our Skin’ (FUOS), dat gestart werd in 2019, is een internationaal netwerk van belanghebbenden met financiering vanuit de Nationale Onderzoeksagenda. FUOS heeft zich ontwikkeld tot een netwerk van wetenschappers, dermatologen, schoonheidsspecialisten, tatoeëerders en patiëntenorganisaties. Zij delen de droom om de huid te gebruiken als platform voor het verbeteren van de kwaliteit van leven.”

Naast David ontvingen ook Thomas van den Heuvel (RadboudUMC) en Toby Kiers (VU) de Stairway to Impact Award, waaraan een geldbedrag van 50.000 euro is verbonden, bedoeld om te gebruiken voor verdere stappen richting impact en kennisbenutting.

Lees alles over de NWO Prijzen Exacte en Natuurwetenschappen hier.

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)