HomeNieuwsSporthallen SC1, SC3 tijdelijk buiten gebruik

Sporthallen SC1, SC3 tijdelijk buiten gebruik

Deel Sportcentrum tijdelijk buiten gebruik

Er is uitgebreid getest op de kwaliteit van ventilatie en luchtcirculatie in het Sportcentrum op de campus van de Universiteit Twente. Daaruit is gebleken dat in sommige ruimten de ventilatie en luchtcirculatie niet voldoet aan de gewenste standaard. De uitkomsten van deze testen hebben gevolgen voor het gebruik van enkele ruimtes. In dit bericht informeren je over de gevolgen.

SC1

SC 1 is voorlopig geheel buiten gebruik gesteld. Dat geldt zowel voor sportactiviteiten als geplande tentamens. Er zullen aanpassingen aan de zaal worden gedaan, waardoor op korte termijn de zaal weer te gebruiken is, alleen voor sport. De planning is dat op 23 november de zaal weer in gebruik genomen kan worden. 

SC3

SC3 is geheel buiten gebruik gesteld, voor sport en tentamens. Er zijn geen passende oplossingen die op korte termijn kunnen worden geïmplementeerd, de zaal zal voorlopig gesloten blijven. De planning is dat op 30 november de zaal weer in gebruik genomen kan worden. 

SC4

SC4 is op 28 september weer in gebruik genomen. 

Overige ruimtes

Voor de overige ruimtes, zoals SC2, SC5, SC6, de dojo, het binnenzwembad en de Sportkantine geldt dat deze ruimtes voldoen aan de eisen voor ventilatie. De fitnessruimte is op dit moment voor 2/3 beschikbaar omdat de ventilatie is aangepast. Er zal medio november een structurele aanpassing gedaan worden zodat de gehele fitness kan voldoen aan de norm. 

Procedure voor geplande activiteiten die niet door kunnen gaan

Voor bovenstaande ruimtes in het Sportcentrum stonden voor de komende periode diverse activiteiten gepland, zowel op het gebied van sport als voor examens. In samenwerking tussen CFM, CES en de gebruikers zal worden gekeken naar oplossingen voor geplande activiteiten. De gebruikers zullen daarover rechtstreeks worden geïnformeerd.