HomeNieuwsTwente Academy wordt Pre-U

Twente Academy wordt Pre-U

Vanaf september 2016 gaat Twente Academy door onder de nieuwe naam Pre-U.

Pre-U is en blijft het Pre-University programma van de University of Twente gericht op basis- en middelbare school leerlingen en docenten. Op deze manier worden de verschillende projecten en activiteiten die Pre-U organiseert sterker verbonden aan de University of Twente. De verandering gaat gepaard met de adoptie van de huisstijl van de University of Twente. 

Van masterclasses tot profielwerkstuk helpdesk

Pre-U biedt een uitgebreid onderwijsprogramma voor basis – en middelbare school leerlingen met als doel om leerlingen kennis te laten maken met wetenschappelijk onderwijs van de universiteit en over een toekomstige vervolgstudie. Daarnaast wordt er in samenwerking met instituut ELAN ondersteuning geboden in docentprofessionalisering. 

Jaarkalender 2016-2017

We hebben een uitgebreide jaarkalender met activiteiten voor het schooljaar 2016-2017. Voor de komende maanden staan de volgende activiteiten op de planning: 

  • Op 8 september start het nieuwe Pre-U Honoursprogramma voor getalenteerde vwo leerlingen die op zoek zijn naar extra uitdaging. Het is een intensief onderwijsprogramma voor 5 en 6 vwo leerlingen dat zij volgen in aanvulling op hun middelbare school. Leerlingen gaan aan de slag in drie modules academische vorming en twee modules masterclasses.
  • Vanaf 22 september starten de masterclasses voor 5/6 vwo. Vanaf november starten de masterclasses voor 4 vwo en de masterclasses 2/3 vwo. 
  • Van 28 t/m 30 september vindt de Twente Science Week plaats. De Oude Markt in Enschede wordt omgetoverd tot een locatie waar veel te doen, beleven en zien is voor basisschool en middelbare school leerlingen.
  • Van 17 t/m 19 oktober vindt het Tech Bootcamp plaats, een kamp voor meiden met interesse in een technische opleiding aan de UT. Op 19 oktober wordt het kamp afgesloten met de High Tech High Tea.

Bekijk alle activiteiten in onze jaarkalender.