Evenementen & Plechtigheden

Twente Science Week

Het is één van de basisbehoeften die je pas opmerkt als het er niet is: veiligheid.

Hoe veilig zijn jouw gegevens op het internet? Moeten we ons zorgen maken over natuurrampen? En al die drones in ons luchtruim, is dat niet gevaarlijk?

Safe & Secure

Na de succesvol verlopen eerste editie van de Twente Science Night vorig jaar, hebben we besloten er dit jaar een vervolg aan te geven. Maar niet één avond, een hele week in het teken van een thema waar de Universiteit Twente in haar onderzoek en onderwijs veel aandacht besteedt. Dit jaar is dat dus ‘Safe & Secure’. Het thema veiligheid brengt uitdagende vraagstukken met zich mee, waar onze wetenschappers dag in dag uit mee aan de slag gaan. Van 28 september tot en met 1 oktober stellen we jou op de proef, tijdens de Twente Science Week!

Tijdens de Twente Science Week, toveren we de Oude Markt en omgeving om tot locatie waar veel te doen, zien en beleven is op het gebied van wetenschap, cultuur en amusement. In twee grote dometenten op de Oude Markt wordt het beste van wetenschap, techniek en kunst samengebracht. Ook andere (horeca)locaties in de binnenstad doen mee. Zo vind je op diverse locaties in de binnenstad de nodige voorproefjes of programmaonderdelen.

Programma - 28 sepTEMBER t/m 1 oktOBER

De eerste programmaonderdelen hebben we inmiddels opgenomen in het programma. Zo houden we dit jaar, samen met KIVI Students een grote Twente Science Quiz, waarin jouw kennis wordt getest, houden we boeiende lezingen met inspirerende sprekers en organiseren we sessies waarin jij uit je comfort zone moet treden. Op vrijdagavond kan je tijdens The Securers boeiende pitches bijwonen over allerlei aspecten van veiligheid en het Pre-University College van de UT zorgt drie dagen lang voor een interactief scholierenprogramma.