HomeNieuwsAiko Pras ontvangt prestigieuze Salah Aidarous Award
Aiko Pras DDoS expert

Aiko Pras ontvangt prestigieuze Salah Aidarous Award

Vandaag heeft UT hoogleraar prof. dr. ir. Aiko Pras in Turkije de prestigieuze Salah Aidarous Award in ontvangst genomen. De prijs, die elke twee jaar wordt uitgereikt tijdens het internationale Network Operations and Management Symposium (NOMS), is bestemd voor individuen die niet aflatende inspanning en toewijding hebben getoond voor de onderzoeksgemeenschap. Het symposium, waar Pras tevens een van de keynotesprekers is, behoort tot de belangrijkste conferenties op dit vakgebied wereldwijd. 

De prijs is in 2004 in het leven geroepen en is vernoemd naar de in 2003 overleden dr. Salah Aidarous. Aidarous, die aan het eind van zijn carrière Director of Product Planning bij NEC America was, heeft veel betekend voor het vakgebied. 

Aiko Pras

Aiko Pras is hoogleraar Network Operations and Management bij de vakgroep Design and Analysis of Communication Systems (DACS) aan de Universiteit Twente (onderzoeksinstituut CTIT). Hij is gespecialiseerd in internetveiligheid en heeft onder meer veel expertise op het gebied van DDoS-aanvallen. Pras bekleedt tal van (wetenschappelijke) nevenfuncties, waaronder coördinator van het European Network of Excellence on Management of the Future Internet (FLAMINGO) en voorzitter van het IFIP Technical Committee 6 on Communication Systems. Daarnaast zit hij in tal van steering committees van wetenschappelijke conferenties en editorial boards van wetenschappelijke tijdschriften op zijn vakgebied.