HomeNieuwsFrank Kresin wordt Managing Director DesignLab

Frank Kresin wordt Managing Director DesignLab

Frank Kresin is door het College van Bestuur van de Universiteit Twente benoemd tot Managing Director van het DesignLab

Frank Kresin (44) heeft een achtergrond als filmmaker, behaalde in 1997 zijn masterdiploma Kunstmatige Intelligentie, werkte als regisseur en functioneel ontwerper aan de UvA en was vijf jaar programmamanager bij de Digitale Universiteit. Sinds 2006 is Kresin verbonden aan Waag Society, eerst als programmamanager en sinds 2010 als Research Director. Hij is daar verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma dat zich richt op de het ontwikkelen en bevragen van technologieën voor maatschappelijke vraagstukken. 

Kresin stond aan de wieg van een groot aantal projecten en programma’s binnen en buiten Waag Society, in thema’s zoals Creative Care, Future Internet en Smart Citizens. Hij is mede-initiatiefnemer van Apps for Europe, City SDK, CineGrid, Code 4 Europe, Digital Social Innovation, Making Sense en het Smart Citizens Lab. Daarnaast presenteert en publiceert hij regelmatig over transdisciplinair onderzoek in de creatieve industrie.  

Naast zijn functie vervult Kresin diverse nevenactiviteiten. Zo is hij lid van de adviescommissie Activiteitenplannen van het Fonds voor de Creatieve Industrie, bestuurslid van Nederlandse tak van de Internet Society en bestuurslid van The Mobile City. 

Kresin start op 1 januari 2017 als MD van het DesignLab. Van der Chijs over zijn benoeming: “Frank heeft veel ervaring met het opzetten van EU projecten in verschillende domeinen, waaronder digitale sociale innovatie, brein-computer interactie, open data en algoritmiek, democratisering van technologie en de positie van de burger in de slimme stad. Zijn focus op het snijvlak van design, wetenschap en technologie gericht op maatschappelijke vraagstukken maakt hem zeer geschikt voor het uitbouwen van de unieke positie van het DesignLab in Nederland en daarbuiten, bij het bedrijfsleven, bij kennisinstellingen en bij de publieke sector. Wij verwachten dat hij kansen identificeert en ontwikkelt voor nieuwe programma’s en netwerken en dat hij de onderzoeksgroepen en instituten van de UT daaraan verbindt.”  

Het College wenst Frank Kresin samen met het Managementteam van het DesignLab veel succes in deze nieuwe functie.

drs. B.G. Lankhaar (Bertyl)
Woordvoerder CvB (momenteel directeur Kennispark Twente a.i.)