HomeNieuwsMoneyBird wint Van den Kroonenberg-prijs

MoneyBird wint Van den Kroonenberg-prijs

Edwin Vlieg, Joost Diepenmaat en Berend van Bruijnsvoort hebben met hun bedrijf Moneybird de Van den Kroonenberg-prijs gewonnen. De prijs werd door Gé Klein Wolterink, bestuurslid van de Stichting Universiteitsfonds Twente, uitgereikt aan de jonge ondernemers tijdens de Innovatielezing 2015. 

MoneyBird heeft software ontwikkeld waarmee kleine ondernemers en zzp'ers op eenvoudige wijze hun administratie kunnen voeren, facturen kunnen versturen en belastingaangiftes invullen. Het bedrijfje, opgericht door de ondernemers tijdens hun studie, zag een niche in de markt, waar tot op dat moment alleen grote partijen met ingewikkelde producten de markt in handen hadden. Daar speelden ze handig op in. Het bedrijf heeft inmiddels een groot klantenbestand van duizenden ondernemers. 

"MoneyBird heeft een complex probleem vereenvoudigd voor ondernemers", aldus Klein Wolterink in zijn toelichting. "Het is een no-nonsense bedrijf en hun marktbenadering maakt hen zo uniek. Ze werken daarbij heel nauw samen met hun klanten, om te zorgen dat het product precies aansluit bij waar de klant naar op zoek is. De ondernemers van MoneyBird zijn nog steeds nauw bij de Universiteit Twente betrokken. Ze geven bijvoorbeeld gastcolleges en zijn betrokken in netwerken van ondernemers." 

De Van den Kroonenberg-prijs voor jong ondernemerschap wordt toegekend aan een ondernemer met een aanwijsbare binding met de Universiteit Twente en die zich op een bepaalde manier heeft onderscheiden. De prijs is een eerbetoon aan de vroegere Rector Magnificus prof.dr.ir. H.H. van den Kroonenberg, die zich destijds bijzonder heeft ingezet om nieuw ondernemerschap vanuit de Universiteit Twente te stimuleren. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 4.500, een oorkonde en een award, vervaardigd door Mohana van den Kroonenberg. 

Universiteitsfonds Twente

De organisatie van de Van den Kroonenberg-prijs ligt in handen van het Universiteitsfonds Twente. Het fonds kent een lange historie die teruggaat tot 1948, en draagt sindsdien op verschillende manieren bij aan nieuwe ontwikkelingen en aanvullende voorzieningen voor de academische gemeenschap. Het fonds doet dat door bijvoorbeeld een bijdrage te leveren in bijzondere leerstoelen,  wetenschappelijke congressen en -symposia, sttudiebeurzen en excellentie-prijzen.

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)