HomeNieuwsMarina van Damme Beurs voor Klaudie Bartelink

Marina van Damme Beurs voor Klaudie Bartelink

De Marina van Damme Beurs voor vrouwelijk toptalent, afgestudeerd aan de Universiteit Twente, gaat dit jaar naar Klaudie Bartelink. De beurs stelt haar in staat een grensverleggende stap te zetten in haar loopbaan.


Klaudie Bartelink studeerde tot 1995 Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. In 2005 richtte zij een eigen onderneming op, waarin zij zich heeft gespecialiseerd in educatief videomateriaal. Daarnaast zet zij zich de laatste jaren als duiker en onderwaterfilmster in voor het beschermen van de Noordzee. Samen met partijen als Stichting de Noordzee, Rijkswaterstaat en Greenpeace spant zij zich in om de schoonheid en problemen van de Noordzee zichtbaar te maken. In het maken van onderwateropnamen wil zij zich verder bekwamen, zodat zij in de toekomst ook voor bijvoorbeeld National Geographic kan filmen. De Marina van Damme beurs stelt haar in staat, hiervoor een gespecialiseerde opleiding te volgen. De jury prijst haar idealisme, doorzettingsvermogen en bevlogenheid.


De Marina van Damme beurs, een bedrag van 9000 euro en een kunstwerk, wordt ter beschikking gesteld door dr.ir. Marina van Damme, die in 1965 de eerste ingenieur was die promoveerde aan de toenmalige TH Twente. De beurs wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Universiteitsfonds Twente. De uitreiking vond plaats tijdens het programma van de UT Innovatielezing.


Contactpersoon voor de persWiebe van der Veen, tel (053) 4894244