HomeNieuwsVan den Kroonenbergprijs voor Gert Veldhuis (Nanomi)

Van den Kroonenbergprijs voor Gert Veldhuis (Nanomi)

De Van den Kroonenbergprijs voor jong ondernemerschap gaat dit jaar naar Gert Veldhuis, die in 2004 de onderneming Nanomi oprichtte. Met inmiddels 12 werknemers is dit een succesvolle spinoff van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente. Het bedrijf ontwikkelt toepassingen van nanotechnologie voor de life sciences.


"Veldhuis leidt zijn bedrijf op een solide, no-nonsense manier en heeft het goed weten te positioneren in een moeilijke markt", aldus het juryrapport van de Van den Kroonenbergprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Stichting Universiteitsfonds Twente, aan een ondernemer die zich onderscheidt en een duidelijke band heeft met de UT. De prijs, een kunstwerk en een geldbedrag van 4500 euro gaan volgens de jury naar een bedrijf "dat past bij het imago dat de UT wil uitstralen".


Nanomi is gespecialiseerd in microzeeftechnologie waarmee minuscule bolletjes zijn te maken. Die bolletjes zijn bijvoorbeeld geschikt voor de samenstelling van medicijnen met een gereguleerde afgifte. Ook de voedingsmiddelenindustrie past al technologie van Nanomi toe. De technologie is ontwikkeld door het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de UT en Nanomi werkt erin samen met de collega-spinoffs Aquamarijn en MedSpray.


Gert Veldhuis studeerde Technische Natuurkunde aan de UT, promoveerde er cum laude en werkte twee jaar bij Philips Research. Ook werkte hij bij Kymata, voordat hij in 2004 Nanomi oprichtte.


De Van den Kroonenbergprijs is genoemd naar wijlen prof.dr.ir. Harry van den Kroonenberg, die in zijn periode als Rector Magnificus de eerste stappen zette naar de 'ondernemende universiteit'. De prijs is uitgereikt tijdens het programma van de UT Innovatielezing 2011.


Meer informatie over Nanomi: www.nanomi.com


Meer informatie over de activiteiten van het Universiteitsfonds: www.utwente.nl/ufonds


Contactpersoon voor de persWiebe van der Veen, tel. (053)4894244