Nieuws

Longfonds werft voor UT-onderzoek long-op-een-chip

Het Longfonds (voorheen het Astma Fonds) werft deze week in Nederland voor baanbrekend onderzoek: long-op-een-chip.

Onderzoekers van de Universiteit Twente werken samen met onderzoekers van de universiteiten van Leiden en Rotterdam aan dit long-op-een-chip onderzoek. Het doel is longweefsel te kweken op een chip. Op deze miniatuurversie kunnen onderzoekers bijvoorbeeld medicijnen testen om beschadigde longen te repareren. Het gaat om kostbaar onderzoek en het Longfonds is daarvoor voortdurend op zoek naar donateurs die dit werk willen steunen.

Het Longfonds steunt lopende onderzoeken op het gebied van longreparatie onder meer door via huis-aan-huis donateurs te werven, ook in de omgeving van Enschede. Op de site van het fonds is te vinden waar huis-aan-huis werving deze week precies plaatsvindt in Nederland: https://www.longfonds.nl/help-mee/help-met-geld/huis-aan-huis.

De Universiteit Twente is het Longfonds dankbaar voor de steun voor het long-op-een-chip onderzoek en is er trots op dat het fonds het UT onderzoek als één van haar doelen heeft gekozen. 

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u terecht op de website van het Longfonds: https://www.longfonds.nl/lopende-onderzoeken/long-op-een-chip.

Bertyl Lankhaar
Woordvoerder College van Bestuur