HomeNieuwsWijzigingen procedure in- en uitschrijven schriftelijke tentamens

Wijzigingen procedure in- en uitschrijven schriftelijke tentamens

Vanaf het nieuwe collegejaar (2012-2013) verandert er een aantal zaken rond het in- en uitschrijven voor schriftelijke tentamens:

  • Voor ieder (dus ook tussentijds) tentamen moet je je inschrijven om deel te mogen nemen
  • Dit kan van 40 tot 14 dagen vóór het tentamen
  • Je ontvangt geen algemene aankondiging/ herinnering meer per e-mail over inschrijven voor tentamens.
  • Uitschrijven kan alleen in Osiris en t/m de dag vóór het tentamen

Inschrijven tentamens
Vanaf het nieuwe collegejaar kun je je in- en uitschrijving voor alle op het tentamenrooster voorkomende schriftelijke tentamens in Osiris regelen: zowel voor de tentamens zoals gepland in de tentamenperiode, als ook voor de tentamens die tussentijds worden afgenomen.

Doordat de inschrijving gekoppeld is aan een tentamendatum verschilt ook de periode waarop je kunt inschrijven. Voor ieder tentamen geldt dat je je 40 dagen voor aanvang van elk tentamen via Osiris kunt inschrijven tot uiterlijk 14 dagen van te voren. Het blijft mogelijk om je voor alle tentamens in de reguliere tentamenweken tegelijk in te schrijven doordat de inschrijfperiodes gedeeltelijk overlappen, zie voorbeeld hieronder. Tussen 30 september en 15 oktober kan dus ingeschreven worden voor alle tentamens in de reguliere tentamenweken.


Voorbeeld: de reguliere tentamenweken van kwartiel 1 zijn komend jaar week 44 en 45. De eerste tentamen dag is dan maandag 29 oktober. Inschrijving voor tentamens op die dag kan van 19 september tot en met 15 oktober; voor een tentamen op de laatste dag, vrijdag 9 november, is inschrijving mogelijk van 30 september t/m 26 oktober.


Dit betekent dat er hierdoor geen vaste in- en uitschrijfperiodes per tentamenblok meer zijn. Je ontvangt dan ook geen algemene aankondiging en herinnering meer voor het inschrijven op tentamens.

 Uitschrijven tentamens
Sta je ingeschreven en je wilt je alsnog weer uitschrijven dan kun je dat vanaf het nieuwe collegejaar 2012-2013 zelf regelen via Osiris t/m  de dag voor het tentamen (d.w.z. tot 24:00 uur van de dag voorafgaand aan de dag van het tentamen) .

In- en uitschrijven deeltoetsen
Voor het in- en uitschrijven van deeltoetsen blijft de procedure voorlopig ongewijzigd. Zodra er wel zaken wijzigen, word je hierover per e-mail geïnformeerd.

Vragen?
Heb je vragen? Neem dan contact op met de tentamenorganisatie van je opleiding.