HomeNieuws & eventsKick-off NWA programma NL-ECO

Kick-off NWA programma NL-ECO

Op 31 mei en 1 juni vindt in het U-Park Hotel op de Campus van de Universiteit Twente de kick-off plaats van 'NL-ECO: Netherlands Initiatitive for Energy-Efficient Computing'. Dit programma, onderdeel van de Nationale Wetenschaps Agenda (NWA), beoogt nieuwe concepten en daarbij behorende materialen te ontwikkelen voor energiezuinige informatietechnologie.

In het NL-ECO programma werken 33 academische, industriële en maatschappelijke instellingen samen aan één van de grote maatschappelijke uitdagingen; hoe kan het sterk toenemende verbruik van energie in informatietechnologie beteugeld worden? Het programma zal zich onder andere richten op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe chiptechnologieën waarbij elektrische, optische en magnetische effecten worden gecombineerd, naar nieuwe manieren van dataverwerking die geïnspireerd zijn door de werking van de hersenen en naar materialen die zo gestructureerd zijn dat ze vanzelf berekeningen kunnen uitvoeren.

OVER NL-ECO

Het NL-ECO programma, geleid door UT hoogleraar Hans Hilgenkamp, heeft een looptijd van 5 jaar en is met 10,3 miljoen Euro financiering van NWO en een verdere 2,5 miljoen Euro cofinanciering van de deelnemende bedrijven één van de grootste NWA programma's. Het zal ook een kiem vormen voor verdere vormen van samenwerking.