HomeNieuws & eventsHackathon Securing Holland with Open Intel (SHOP)

Hackathon Securing Holland with Open Intel (SHOP)

Op donderdag 2 februari organiseert het Twente University Centre for Cybersecurity Research (TUCCR) samen met SURF een hackathon. Het doel van deze hackathon is nieuwe kennis en inzichten vergaren over het internationale dreigingslandschap, met name tendens kritieke infrastructuren in Nederland. De resultaten worden overhandigd aan het NCSC, de winnaar van de SURF Security- & Privacy-award van 2022.

 

Veiligheid en weerbaarheid kritieke infrastructuren onderzoeken

Tijdens de hackathon onderzoek je de veiligheid en weerbaarheid van kritieke infrastructuren en maak je deze op creatieve wijze met visualisaties inzichtelijk. De Universiteit Twente stelt daarvoor wetenschappelijke data beschikbaar uit OpenINTEL – de grootste DNS-meting ter wereld (https://openintel.nl). Deze data kun je combineren met data uit andere bronnen, om zo meer inzichten te krijgen in kwetsbaarheden. Tijdens de hackathon worden een aantal andere (gesloten) datasets aangeboden. Niks weerhoud je er natuurlijk van om tijdens de hackathon andere, publieke data bronnen te betrekken. Op de dag zelf zijn ook datacoaches van de Universiteit Twente aanwezig: onderzoekers met veel ervaring op het gebied van het analyseren en verwerken van grote datasets.

Voor wie?

Cybersecurity-specialisten, onderzoekers, wetenschappers en studenten zijn van harte welkom. Enige kennis/ervaring op vlak van Python, Jupyter notebooks en (relationele) data structuren is gewenst. Ervaring met SQL, Apache Spark en plotbibliotheken

Locatie

De hackathon vindt plaats bij het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) in Apeldoorn.
Wapenrustlaan 11
7321 DL Apeldoorn

Routebeschrijving

(*) https://www.surf.nl/nieuws/surf-security-en-privacy-award-2022-voor-nationaal-cyber-security-centrum

Hackathon Securing Holland with Open Intel (SHOP)
Registreer