Kopje koffie voor vijf euro, cappuccino voor een tientje… de prijzen voor koffie blijven stijgen. Wij als consumenten merken dat in onze portemonnee, maar de echte pijn wordt gevoeld bij de producenten, de koffieboeren. Klimaatsverandering is de boosdoener: koffieboontjes zijn uiterst gevoelig. Te droog, nat, koud, heet of extreem wisselend weer? Dan valt de oogst tegen. Boeren worden nog armer. Bregje Deben (De Koffieschool) vertelt over de koffiecultuur en de mondiale economie. Prof. dr. ir. Ellen Kampman (Wageningen University) onderzoekt het verband tussen voeding en kanker. Koffie bevat stofjes die kanker kunnen bevorderen én voorkomen. De manier van koffie zetten is daarbij belangrijk. Liever filterkoffie dan espresso. Met een proeverij van coldbrew Arabica en Robusta.
Gratis kaarten op te halen bij de kassa van Concordia.
Talk show host: Hiska Bakker (Studium Generale UT)
Voor vragen: