HomeEvenementenSeminar Energie opslag en conversie: Ontwikkelingen en innovaties

Seminar Energie opslag en conversie: Ontwikkelingen en innovaties Met lezingen en een rondleiding door het Twente Centre for Advanced Battery Technolog.

De opslag van energie is een van de belangrijkste uitdagingen in de energietransitie. Duurzame, flexibele batterijen met een hoge dichtheid zijn nodig om de fluctuerende productie van hernieuwbare energie in evenwicht te brengen met de vraag.

Het Twente Centre for Advanced Battery Technology brengt alle batterijonderzoeksactiviteiten van de Universiteit Twente samen. Het doel is om het onderzoek vooruit te helpen om baanbrekende oplossingen voor batterijtechnologie van de volgende generatie te realiseren in een systemische benadering en door de volledige waardeketen van batterijen aan te pakken.

Wat is de stand van zaken m.b.t. batterijen? Maar ook hoe ziet de toekomst eruit van batterijen en conversie-systemen? Wat is de rol van geavanceerde stroomconversie bij batterij-elektrificatie?

Bezoek voor meer informatie over het programma, de sprekers en registratie de KIVI website.