HomeEvenementenAKI takes over / "Hotel Bella Arte"

AKI takes over / "Hotel Bella Arte" Nils Leibeling & Jelle van Assem.

Dit is het derde jaar dat studenten van de AKI (Academie van Beeldende Kunsten en Vormgeving) exposeren in de Vrijhof. Elke keer geeft Vrijhof Cultuur jonge "kunstenaars-in-spe" de mogelijkheid om te laten zien wat er in hun hoofd omgaat en hoe ze dit vertalen naar kunst. Voor een korte periode neemt de AKI onze expositie ruimtes over! 

De AKI is een kleine niet-competitieve kunstacademie. De academie richt zich op het opleiden van onafhankelijke kunstenaars en ontwerpers die in en tussen verschillende disciplines werken. De schaal en het karakter dragen bij aan vriendschappen, wederzijdse uitwisselingen en samenwerkingen in een context die tijdelijk lijkt, maar een leven lang meegaat. De studie Fine Art aan de AKI bereidt studenten voor op een dynamisch beroep. Door geïndividualiseerde studiebegeleiding en creatieve praktijk worden zij kunstenaars die in staat zijn om verschillende rollen, posities en verantwoordelijkheden op te nemen in kunst en samenleving. 

Dit jaar is de AKI vertegenwoordigd door twee vierdejaars studenten van de afdeling Beeldende Kunst/Sculpture: Nils Leibeling en Jelle van Assem

Nils Leibeling toont in de grote expositieruimte ruimtelijke beelden als reflectie op maatschappelijke onderwerpen. In de kleine expositieruimte is van zijn hand een videoloop te zien: “People in motion”. 

Jelle van Assem, toont in de grote expositieruimte een verzameling “impulsief gefotografeerd beeldmateriaal - met aandacht afgedrukt”. 

Opening in aanwezigheid van Nils Leibeling en Jelle van Assem is op donderdag 19 april om 16.30 uur.