Zie Evenementen

Under the Mask of Awkwardness Willemijn Calis

Moved Confronted

In Willemijn's werk zie je haar voorkeur voor rauw werk en imperfectie, zoals overigens ook terug te vinden is in haar thema's als dood versus leven, vergankelijkheid, politiek, macht en de menselijke conditie.

Ze werkt op een verrassende manier; een combinatie van schilder- en bewegende beelden. Soms geprojecteerd op muren, pilaren of andere sculpturen in de ruimte. Om haar geschilderde korte films te maken, gebruikt ze de weg van stop-motion animaties, je ziet bewegende schilderijen als het ware.

Willemijn Calis is één van de drie genomineerden voor de Talentprijs 2018. Een prijs ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia omdat ze het belangrijk vinden de kunst- en cultuurvormen in onze regio te waarderen en breed bekendheid te geven. Op donderdag 4 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt. 

De opening in aanwezigheid van Willemijn Calis vindt plaats op donderdag 18 oktober om 16.30 uur.